Kip teriyaki-schuitjes

Wie had dat ooit gedacht. Dochterlievv die aan het koken en bakken slaat. En dan als rasechte vegetariër ook nog eens vlees en gevogelte klaarmaakt voor d’r aanstaande. Ik ben supertrots op d’r. Natuurlijk gelijk gaan zeuren of ik dit recept dan op de website mocht zetten met foto’s van haar erbij. Nou, die foto’s van haar vond ze wat minder, dus nu maar foto’s gebruikt die zij heeft gemaakt van haar creaties… eigenlijk dus precies dat wat ik bedoelde hihi.

Ik heb deze kip teriyaki-schuitjes zelf nog niet gemaakt, maar ga het zeker doen, want ik vind ze er superlekker uit zien! En dan te bedenken dat ze eigenlijk niets echt lekker vond en geen interesse toonde in wat ik in de keuken uitspookte. Nu maakt ze taarten, koekjes en dus ook andere heerljkheden. Misschien wil ze nog vaker wat recepten delen met ons?

kip teriyaki-schuitjes
Het lijkt mij heel lekker in ieder geval!

Laat vooral in de comments hieronder weten of ze vaker ‘terug moet komen’ met recepten.

kip teriyaki-schuitjes

Kip teriyaki-schuitjes

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Tussendoortje
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten
 

  • 3 cups rijst
  • 1 cup ui (gesnipperd)
  • ¾ cup wortel (fijn gesneden )
  • 1 cup bosui (in ringen gesneden )
  • 2 tl gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 el rijstazijn
  • 165 ml sojasaus (dus geen ketjap)
  • 2 eieren (grote)
  • 1 tl olijfolie
  • 900 gr kipfilet
  • 1 limoen (sap)
  • cup honing
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el maizena

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor tot 200°C.
  • Vet een muffin vorm (12 gaten) in met wat olie of bakspray.
  • Doe de rijst, ui, wortel, bosui, 1 tl gember, 1 teen uitgeperste knoflook, ½ tl zout, rijstazijn, 3 el sojasaus en de eieren in een grote schaal. Mix dit goed door elkaar.
  • Voeg ¼ cup van het mengsel in ieder gat en druk het met je vingers tegen de bodem en zijwand aan, zodat er een bakje ontstaat.
  • Bak totdat de cups loslaten van de muffin vorm en de randjes goudbruin zijn. Dit zal ongeveer 35 minuten minuten duren.
  • Maak ondertussen de teriyaki kip: bak de in blokjes gesneden kipfilet in wat olie, totdat er geen roze kip meer is te zien.
  • Voeg de overgebleven knoflook (geperst) en gember toe en roer even goed door.
  • Schenk dan de sojasaus, honing, sesamzaadjes, limoensap en maizena erbij. Kook totdat de saus is ingedikt, ongeveer 4 minuten. Blijf regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
  • Lepel wat van de kip in de rijstbakjes en strooi er nog wat in ringen gesneden bosuitjes over. Direct serveren.
Heb jij dit recept al eens gemaakt?Laat hieronder een bericht achter of tag #SilphyasKitchen op Instagram!

2 thoughts on “Kip teriyaki-schuitjes

  1. Hallo Silphya, Dit lijkt mij een heerlijk recept, alleen zouden de maten ook in gewoon grammen en ml gegeven kunnen worden? Ik weet dat Amerikanen en Engelsen CUP maten gebruiken, maar om het steeds om te rekenen is ook zo’n gedoe.

    Groetjes, Graziella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *