Masoor dahl

Masoor dahl is heerlijk kruidig met een zoete ondertoon van kokos. Bovendien is het glutenvrij, vegan, notenvrij én zuivelvrij!

Dahl

Masoor dahl is zo’n gerecht waar je de hele dag naar uit kan kijken. Het is heerlijk kruidig met een zoete ondertoon door de kokos. Dit gerecht is geschikt voor (bijna) alle diëten: glutenvrij, vegan, notenvrij én zuivelvrij!

Wat is dahl

Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken en wordt gemaakt van peulvruchten. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen gekookt. Je serveert het met rijst en groenten, of broodsoorten als naan, roti of chapati.

Peulvruchten zijn erg eiwitrijk en dus een goede vervanger van vlees en vis. Perfect dus in een vegen leefstijl.

dahl

Verschillende soorten dahl

Afhankelijk van het soort peulvrucht dat je gebruikt verandert ook de naam van de dahl.

  • Masoor dahl – rode linzen
  • Chana dahl – kikkererwten
  • Matar dahl – spliterwten
  • Moong dahl mungboon

Dahl

Masoor dahl

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Masoor dahl is heerlijk kruidig met een zoete ondertoon van kokos. Bovendien is het glutenvrij, vegan, notenvrij én zuivelvrij!
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui (gesneden)
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1 el gember (geraspt)
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl chilivlokken
  • 200 gr rode linzen
  • groentenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • peper en zout (naar smaak)
  • handje koriander (grof gesneden)
  • handje kokossnippers of geraspte kokos (geroosterd)

Instructies
 

  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak hierin de ui. Voeg de knoflook en gember toe zodra de ui glazig is. Bak nog een minuutje.
  • Voeg vervolgens komijn, kurkuma, cayennepeper en chilivlokken toe en bak dit onder voortdurend roeren tot de aroma's vrij zijn gekomen.
  • Roer de linzen erdoor en giet vervolgens de tomatenblokjes en de groentenbouillon erbij. Doe de deksel op de pan en laat de dahl op zacht vuur 20 minuten pruttelen.
  • Schenk de kokosmelk erbij en laat het nog een paar minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Strooi vlak voor het serveren de geroosterde kokos en koriander over het gerecht.
Diner
Indiaas
Dahl, Dahl recept, Masoor dahl
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info