Masoor dahl is zo’n gerecht waar je de hele dag naar uit kan kijken. Het is heerlijk kruidig met een zoete ondertoon door de kokos. Dit gerecht is geschikt voor (bijna) alle diëten: glutenvrij, vegan, notenvrij én zuivelvrij!
Wat is dahl
Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken en wordt gemaakt van peulvruchten. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen gekookt. Je serveert het met rijst en groenten, of broodsoorten als naan, roti of chapati.
Peulvruchten zijn erg eiwitrijk en dus een goede vervanger van vlees en vis. Perfect dus in een vegen leefstijl.

Verschillende soorten dahl
Afhankelijk van het soort peulvrucht dat je gebruikt verandert ook de naam van de dahl.
- Masoor dahl – rode linzen
- Chana dahl – kikkererwten
- Matar dahl – spliterwten
- Moong dahl – mungboon
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!