Klompenpad #3 | Paradijspad

Het Paradijspad neemt je mee door het mooie buitengebied van Barneveld. Wandelen door het agrarisch gebied, langs boerenerven en beken. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen hier de sfeer.

Wandelgegevens in het kort

paradijspad

Het Paradijspad

Onderweg betreedt je het gebied wat bij de Barnevelders bekend staat als “Het Paradijs”. Het is een stuk ongerept natuur waar je allerlei dieren tegen kunt komen. Zo hebben wandelaars reeën, hazen en eekhoorntjes gezien. Maar ook wulpen, fazanten en wintertalingen waren hier niet ongewoon.

paradijspad

Toegankelijkheid

Tijdens onze wandeling hebben wij kunnen genieten van flink wat buien. Zeg maar zo’n heel grote die de hele dag duurde 🙂

Het is dan wel raadzaam om goede wandelschoenen te dragen met grip. Een valpartij ligt op de loer als de zanderige ondergrond nat wordt en een modderstroompje dreigt te worden.

Het was een prachtige route met flink veel afwisseling. In de stromende regen hebben wij op een boomstronk genoten van onze meegebrachte lunch. Wij zijn nu eenmaal het soort mens dat liever wandelt als het niet te warm is. En een beetje regen schuwen we niet. Alhoewel dit ook voor ons doen nét even te veel was!

paradijspad

Leer opnieuw kijken en luisteren

Wandelen in de natuur is voor mij een manier om tot rust te komen, mijn hoofd te legen van de dagelijkse dingen. Maar vooral een waar kijk- en luistergenot. Alhoewel mijn vogelkunde vooralsnog niet verder reikt dan “kbv’tje”* – bij wijze van spreken – geniet ik volop van de vele verschillende geluiden.

En terwijl je luistert naar de natuur, bekijk het dan ook eens van een andere kant. Ga door de knieën en maak eens een foto vanuit een ander oogpunt. Heb je een goede loep in huis? Loop je mos altijd voorbij? Sta eens een keer stil bij (korst)mos. Je zult zien hoe prachtig mos is! Sommige mossen zijn net kopjes of zien er uit als een hoorn / beker.

paradijspad

De inwendige mens

Hij volkoren brood met hummus, ham, kaas, kiemgroenten, komkommer, tomaat.

Zij volkoren wraps besmeerd met notenpasta (volgens recept van pindakaas), koolsla, spinazie en kiemgroenten.

En allebei natuurlijk een met water gevulde dopper mee.

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie