Bananen havermoutpap met peer

Zelfs in de zomer kan een warme havermoutpap een geweldig ontbijt zijn. Deze bananen havermoutpap met peer is een topper!

havermoutpap

Bananen havermoutpap met peer geeft je de hele ochtend een voldaan gevoel. Bovendien doe je je darmen een plezier met het lijnzaad.

Regelmatig staat er havermoutpap op het ochtendmenu, maar altijd ‘kaal’. Deze keer bedacht ik me dat het wel eens erg lekker kon zijn om de banaan mee te koken en het te zoeten met dadel. Dat was een schot in de roos!

Ingrediënten voor bananen havermoutpap met peer

  • Havermoutvlokken heb ik altijd op in grote hoeveelheden op voorraad. In een handomdraai heb je pap, overnight oats, havermoutkoekjes, cake etc.
  • Banaan wil je soms (over)rijp en soms wat harder. Voor deze bananen havermoutpap gebruik je een banaan die nog niet al te rijp is.
  • Peer geeft de pap een lekkere frisheid, neem een niet al te sappige peer. Een beetje bite is in dit geval best lekker.
  • Lijnzaad wordt beter opgenomen als het vermalen is. Neem dus gebroken lijnzaad of maal het zelf (koffiemolen / blender).
  • Kokosroom had ik nog in huis en het was er heerlijk bij. Maar eerlijk gezegd is geroosterde kokosrasp net zo lekker.
  • Optioneel ik heb altijd wel gojibessen in huis, ze geven een lekkere crunch aan granola, maar dus ook aan je pap. Als je ze nog nooit eerder hebt gegeten en het ook niet van plan bent, koop ze dan niet. Ze zijn best prijzig en de pap kan best zonder. Strooi er dan wat granola of gehakte nootjes of iets dergelijks over. Ook zonder de crunch is het lekker!
bananen havermoutpap

Hoe maak je bananen havermoutpap

  1. Malen: wil je een wat minder grove pap die wat meer de structuur van Brinta van vroeger heeft? Maal de havervlokken dan een beetje. Ik deed dit door de havervlokken een keer of 3 te pulseren in mijn blender. Je kunt deze stap overslaan.
  2. Snijden: snijd de banaan in plakjes en de peer in stukjes.
  3. Koken: breng de havermoutvlokken met water, (plantaardige) melk en de plakjes banaan aan de kook. Blijf voortdurend roeren.
  4. Serveren: verdeel de pap over twee schaaltjes, garneer met peer, gojibessen, lijnzaad en kokosroom of kokosrasp

Meer recepten met havervlokken

havermoutpap

Bananen havermoutpap met peer

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Zelfs in de zomer kan een warme havermoutpap een geweldig ontbijt zijn. Deze bananen havermoutpap met peer is een topper!
Print recept Pin recept
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 cup havermoutvlokken
  • 1 cup water
  • 1 cup melk (naar keuze)
  • 1 banaan
  • 1 peer
  • 2 dadels
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el gojibessen

Optioneel

Instructies
 

  • Optioneel: maal de havermoutvlokken fijn in de blender of met een stafmixer. Zijn de dadels niet zo zacht, week ze dan een minuut of tien in kokend water.
  • Snijd de banaan in dunne plakjes en de dadels in kleine stukjes. Voeg dit samen met de havermoutvlokken, melk en water toe aan een steelpan. Voeg even specerijen toe. Breng dit al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur laag zodra het kookt en blijf roeren tot het de gewenste dikte heeft. Voeg eventueel nog wat water toe als het te hard gaat of als de pap te dik is naar je zin.
  • Schil ondertussen de peer en snijd in stukjes.
  • Verdeel de pap over twee borden/schalen en garneer met de peer, gojibessen en het lijnzaad.
  • Schep er eventueel wat kokosroom op of strooi er wat geroosterde kokosrasp over.
Ontbijt
Nederlands
Bananen havermoutpap, Havermout recept, Havermoutpap
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info