Bananen havermoutpap met peer geeft je de hele ochtend een voldaan gevoel. Bovendien doe je je darmen een plezier met het lijnzaad.
Regelmatig staat er havermoutpap op het ochtendmenu, maar altijd ‘kaal’. Deze keer bedacht ik me dat het wel eens erg lekker kon zijn om de banaan mee te koken en het te zoeten met dadel. Dat was een schot in de roos!

Recept bananen havermoutpap met peer
Opmerking bij de ingrediënten
- Peer geeft de pap een lekkere frisheid, neem een niet al te sappige peer. Een beetje bite is in dit geval best lekker.
- Lijnzaad wordt beter opgenomen als het vermalen is. Neem dus gebroken lijnzaad of – nog beter – maal het zelf (koffiemolen / blender). Bewaar lijnzaad altijd in de koelkast.
- Kokosroom had ik nog in huis en het was er heerlijk bij. Maar eerlijk gezegd is geroosterde kokosrasp net zo lekker.
- Optioneel ik heb altijd wel gojibessen in huis, ze geven een lekkere crunch aan granola, maar dus ook aan je pap. Als je ze nog nooit eerder hebt gegeten en het ook niet van plan bent, koop ze dan niet. Ze zijn best prijzig en de pap kan best zonder. Strooi er dan wat granola of gehakte nootjes of iets dergelijks over. Ook zonder de crunch is het lekker!
Meer recepten met havervlokken
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!