Kokos ananas smoothie

Deze groene kokos ananas smoothie is een logisch gevolg van mijn voorliefde voor alles waar kokos en ananas – als combinatie – in zijn verwerkt.

Op internet zie ik smoothies voorbijkomen met de meest mooie kleuren. Het kleurenpalet van mijn smoothies lijkt niet verder te gaan dan paars, bruin (!) en groen. Ik vraag mij af hoeveel van die smoothies worden ‘opgeleukt’ met kunstmatige kleurtjes.

kokos ananas smoothie

Recept kokos ananas smoothie

kokos ananas smoothie

Kokos ananas smoothie

Kook: 5 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ ananas
  • 2 handen spinazie
  • 250 ml kokosmelk
  • water, optioneel

Instructies

  • Afhankelijk van het type blender dat je hebt snijd je de bleekselderij en ananas in kleine stukjes en de banaan in plakken.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de blender en laat hem een minuut draaien. Blend wat langer als niet alles goed is vermalen. Voeg eventueel ijskoud water toe.
  • Serveer direct.

Notities

Begin een smoothie altijd met zo min mogelijk vocht. Toevoegen is makkelijk, verwijderen niet te doen.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Opmerking bij de ingrediënten

  • Ananas – gebruik een verse ananas, al dan niet voorgesneden. Blik is bijna altijd op siroop, en bevat dus te veel suikers.
  • Kokosmelk – gebruik een ‘volvette’ kokosmelk en geen light versie. Kokosmelk bestaat uit niets anders dan kokosvruchtvlees en water. Ik zie niet in hoe je daar een light versie van gaat maken.
  • Banaan – hoe rijper de banaan, hoe zoeter de smoothie zal worden. Daarnaast geeft de banaan de smoothie wat stevigheid.
  • Bleekselderij – goed voor ‘een interne schoonmaak’ en geeft de smoothie een lekkere kruidige nasmaak.
  • Spinazie – in bijna iedere smoothie die ik maak gaat flink wat spinazie. Op de foto is het niet goed te zien, maar de spinazie is flink aangedrukt om er nog meer spinazie bij te kunnen doen.

Tips

  • Ik geniet het meest van een wat dikkere smoothie waar ik – bij wijze van spreken – nog op moet kauwen. Maar als ik een smoothie wil drinken, omdat ik dorst heb na een flinke wandeling bijvoorbeeld, dan voeg ik een glas ijskoud water toe. Daarmee is de smoothie dunner en lekker dorstlessend.
  • Om te voorkomen dat de spinazie bovenin de blender blijft hangen, leg ik altijd wat ‘zwaars’ bovenop de spinazie. In dit geval is dat de ananas. Maar ook appels, komkommer of peren kun je het beste als laatste toevoegen.
  • Voeg niet meteen al het vocht toe. Op die manier hou je zelf de controle over hoe dik je smoothie wordt.

Meer smoothie en ontbijt ideeën

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie

Beoordeling