Kokos ananas smoothie

Een heerlijk tropische smoothie tijdens een warme dag. Maar door het toevoegen van spinazie is het ook een prima aanvulling bij de lunch.

kokos ananas smoothie

Deze groene kokos ananas smoothie is een logisch gevolg van mijn voorliefde voor alles waar kokos en ananas – als combinatie – in zijn verwerkt.

Op internet zie ik smoothies voorbijkomen met de meest mooie kleuren. Het kleurenpalet van mijn smoothies lijkt niet verder te gaan dan paars, bruin (!) en groen. Ik vraag mij af hoeveel van die smoothies worden ‘opgeleukt’ met kunstmatige kleurtjes.

Ingrediënten voor een kokos ananas smoothie

  • Ananas: neem een verse ananas, al dan niet voorgesneden.
  • Kokosmelk: gebruik een ‘volvette’ kokosmelk en geen light versie. Kokosmelk bestaat uit niets anders dan kokosvruchtvlees en water. Ik zie niet in hoe je daar een light versie van gaat maken.
  • Banaan: een rijpe banaan maakt de smoothie net even wat zoeter en geeft het wat stevigheid.
  • Bleekselderij: goed voor ‘een interne schoonmaak’ en geeft de smoothie een lekkere kruide nasmaak.
  • Spinazie: in bijna iedere smoothie die ik maak gaat flink wat spinazie. Op de foto is het niet goed te zien, maar de spinazie is flink aangedrukt om er nog meer spinazie bij te kunnen doen.
kokos ananas smoothie

Tips

  • Ik geniet het meest van een wat dikkere smoothie waar ik bij wijze van spreken nog op moet kauwen. Maar als ik een smoothie wil drinken, omdat ik dorst heb na een flinke wandeling bijvoorbeeld, dan voeg ik een glas ijskoud water toe. Daarmee is de smoothie dunner en lekker dorstlessend.
  • Om te voorkomen dat de spinazie bovenin de blender blijft hangen, leg ik altijd wat ‘zwaars’ bovenop de spinazie. In dit geval is dat de ananas. Maar ook appels, komkommer of peren kun je het beste als laatste toevoegen.
  • Voeg niet meteen al het vocht toe. Op die manier hou je zelf de controle over hoe dik je smoothie wordt.

Meer smoothie en ontbijt ideeën

kokos ananas smoothie

Kokos ananas smoothie

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Een heerlijk tropische smoothie tijdens een warme dag. Maar door het toevoegen van spinazie is het ook een prima aanvulling bij de lunch.
Print recept Pin recept
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 2 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ ananas
  • 2 handen spinazie (meer of minder naar keuze)
  • 250 ml kokosmelk (meer of minder naar keuze)
  • water (optioneel)

Instructies
 

  • Afhankelijk van het type blender dat je hebt snijd je de bleekselderij en ananas in kleine stukjes en de banaan in plakken.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de blender en laat hem een minuut draaien. Blend wat langer als niet alles goed is vermalen. Voeg eventueel ijskoud water toe.
  • Serveer direct.

Sylvia’s tips

Begin een smoothie altijd met zo min mogelijk vocht. Toevoegen is makkelijk, verwijderen niet te doen.
Drinken & Smoothies
Nederlands
Ananas smoothie, Groene smoothie, Kokos smoothie, Smoothie recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info