Perfect gebakken zalm

Perfect gebakken zalm is lekker sappig en heeft een krokant jasje. Veel mensen vinden het lastig om zalm te bakken. Want wat is de juiste baktijd? Hoe hou ik de zalm sappig? Mijn methode werkt altijd!

Veelzijdig stukje vis

Zalm is een veelzijdig ingrediënt waar je alle kanten mee uit kunt. Bijvoorbeeld op een plaattaart of pizza, gerookt en dun gesneden op een toastje of boterham, gebakken in de pan of oven, in een stoompakketje met wat groenten, rauw in een pokebowl of bijvoorbeeld onder een dakje van bladerdeeg. Kortom, mijn zalmrepertoire gaat een uitbreiding krijgen.

In dit basisrecept laat ik je zien hoe je de zalm bakt in een koekenpan. Zonder poespas.

perfect gebakken zalm

Hoe bak je de perfect gebakken zalm

  1. voorbereiden: haal de zalm uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen
  2. droogdeppen: dep de zalm droog met een stukje keukenpapier
  3. insmeren: smeer de zalm in met een beetje olie
  4. verwarmen: verwarm een paar druppels olie in een koekenpan
  5. bakken: bak de zalm met de huid naar boven
  6. omdraaien: draai de zalm om en breng op smaak met peper en zout
  7. serveren: haal de zalm uit de pan en leg hem op een bord, laat even kort rusten

Recept perfect gebakken zalm

gebakken zalm

Perfect gebakken zalm

De perfect gebakken zalm is mals, sappig en heeft een knapperig jasje. Een goede zalm behoeft geen poespas.
Kook: 10 minuten
Porties (aanpasbaar):1 persoon

Ingrediënten

  • 1 moot zalm met huid
  • olie
  • peper en zout
  • 1 schijfje citroen

Instructies

  • Dep de zalm droog met een keukenpapiertje.
  • Besmeer de zalm met wat olie.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een paar druppels olie.
  • Leg de zalm, met de huid naar boven, in de pan en bak tot de zalm tot ⅔ verkleurd en licht knapperig is. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
  • Draai de zalm daarna om met een tang of spatel. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 1 minuut op de huid, tot ook dit lekker knapperig is.
  • Haal de zalm met een tang of spatel uit de pan en leg op een bord.
  • Serveer met een schijfje citroen.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie