Ovengebakken aardappeltjes

Ovengebakken aardappeltjes zijn mijn gezonde alternatief voor friet! Lekker met een beetje appelmoes of mayonaise. Een paar aardappelen en wat kruiden is alles wat je nodig hebt. De oven doet het werk!

ovengebakken aardappeltjes

Recept ovengebakken aardappeltjes

ovengebakken aardappeltjes

Ovengebakken aardappeltjes

Wanneer ik trek heb in friet grijp ik naar deze ovengebakken aardappeltjes. Lekker met wat mayonaise of appelmoes!
Kook: 50 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 tl olijfolie
  • zout

Kruiderij suggestie

  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • uienpoeder
  • ranchkruiden
  • versgemalen peper
  • chilipoeder
  • geraspte citroenschil
  • verse kruiden, ter garnering

Instructies

  • Schil de aardappelen en spoel ze af. Halveer de grote aardappelen.
  • Leg de aardappelen in een pan met koud water. Zet de pan met de deksel erop, op hoog vuur. Giet de aardappelen na 15 minuten af.
  • Verwarm de oven tot 220°C terwijl de aardappelen afkoelen. Zet de deksel schuin op de pan zodat de stoom kan ontsnappen.
  • Snijd de aardappelen nu in stukken. Voeg olijfolie en kruiderij naar keuze toe. Leg de deksel op de pan en schud totdat alle stukjes aardappel bedekt zijn met de kruiden.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en stort hier de aardappelblokjes op. Zorg dat ze vrij liggen.
  • Schuif de bakplaat in de oven, net onder het midden. De aardappeltjes zijn na ongeveer 30 minuten knapperig en goudbruin.

Notities

Geef er wat zelfgemaakte appelmoes of mayonaise bij.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Ingrediënten voor ovengebakken aardappeltjes

  • Aardappelen – het maakt niet veel uit of je kruimige aardappelen of vastkokers gebruikt, ze zijn allebei prima.
  • Specerijen – favoriete combinatie is toch wel paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder.
ovengebakken aardappeltjes

Serveer tips

Ovengebakken aardappeltjes zijn een lekker en gezond alternatief voor friet. Serveer ze met zelfgemaakte appelmoes of mayonaise. Afhankelijk van wat je erbij serveert kun je variëren met de kruiden. Op die manier heb je altijd een perfecte combinatie.

Ik vind deze ovengebakken aardappeltjes erg lekker bij:

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie