Yoghurt bosvruchten ijs

Yoghurt bosvruchten ijs maak je met maar twee ingrediënten. Binnen vijf minuten zet je een simpel maar heerlijk dessert op tafel. Zonder toegevoegde suikers, conserveermiddelen of andere ingrediënten waar je niet op zit te wachten.

Ingrediënten in supermarktijs

In de ingrediëntenlijst van een bekend merk bosvruchten ijs staan 20 (!) ingrediënten vermeld. De derde in de rij is suiker en verder nog een hoop -oses, wat ook suiker is. Ik heb niets tegen suiker, maar het mag best wel wat minder.

De ingrediënten: volle yoghurt, gerehydrateerde magere melk, suiker, water, glucose-fructosestroop, dextrose, kokosolie, glucosestroop, frambozenpuree, braambessen, lactose en melkeiwitten, bosbessenpuree, geconcentreerd braambessensap, rode bessen, bosbessen, zuurteregelaar (citroenzuur), stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guargom, carrageen), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), geconcentreerd rode bietensap en aroma’s.

Lees het gerust nog een keer. Lust je nog wat ijs?

yoghurt bosvruchten ijs

Recept yoghurt bosvruchten ijs

bosvruchtenijs

Yoghurt bosvruchten ijs

Kook: 5 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 300 gram bosvruchten
  • 100 ml yoghurt

Instructies

  • Schep de bosvruchten direct vanuit de vriezer in de blender.
  • Schep de yoghurt over de bosvruchten.
  • Zet de blender op de hoogste stand en blend tot je ijs hebt.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Diepvriesfruit of vers fruit

In de vriezer heb ik altijd fruit liggen. Het is redelijk goedkoop en handig om op voorraad te hebben. Als ik chiapudding mealprep gebruik ik fruit uit de vriezer, maar ook om jam van te maken of als toevoeging in smoothies. En nu dus ook om ijs van te maken.

yoghurt bosvruchten ijs

Wil je ijs maken van vers fruit dan kost dat veel tijd en een beetje planning. Je moet het fruit eerst schoonmaken en pureren. Dan gaat het de vriezer in voor een uurtje waarna je het losmaakt met een vork. Vervolgens gaat het terug de vriezer in voor een uurtje. Dit herhaal je dan net zo lang totdat je ijs hebt.

Met diepvriesfruit ben je in vijf minuten klaar. Trek in ijs? Schep het fruit vanuit de vriezer in de blender, schep de yoghurt erbij en zet hem op de hoogste stand. Binnen vijf minuten zit jij te genieten van een heerlijk schaaltje yoghurt bosvruchten ijs.

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie