Yoghurt bosvruchten ijs

bosvruchtenijs

Yoghurt bosvruchten ijs maak je met maar twee ingrediënten. Binnen vijf minuten zet je een simpel maar heerlijk dessert op tafel. Zonder toegevoegde suikers, conserveermiddelen of andere ingrediënten waar je niet op zit te wachten.

Ingrediënten in supermarktijs

In de ingrediëntenlijst van een bekend merk bosvruchten ijs staan 20 (!) ingrediënten vermeld. De derde in de rij is suiker en verder nog een hoop -oses, wat ook suiker is. Ik heb niets tegen suiker, maar het mag best wel wat minder.

De ingrediënten: volle yoghurt, gerehydrateerde magere melk, suiker, water, glucose-fructosestroop, dextrose, kokosolie, glucosestroop, frambozenpuree, braambessen, lactose en melkeiwitten, bosbessenpuree, geconcentreerd braambessensap, rode bessen, bosbessen, zuurteregelaar (citroenzuur), stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guargom, carrageen), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), geconcentreerd rode bietensap en aroma’s.

Lees het gerust nog een keer. Lust je nog wat ijs?

yoghurt bosvruchten ijs

Ingrediënten in mijn yoghurt bosvruchten ijs

Yoghurt (zelfgemaakt van biologische volle melk) en bosvruchten. Die bosvruchten zijn een mix van aalbessen, aardbeien, bramen, frambozen, zwarte bessen en blauwe bessen.

Dat klinkt stukken beter, nietwaar?

Diepvriesfruit of vers fruit

In de vriezer heb ik altijd fruit liggen. Het is redelijk goedkoop en handig om op voorraad te hebben. Als ik chiapudding mealprep gebruik ik fruit uit de vriezer, maar ook om jam van te maken of als toevoeging in smoothies. En nu dus ook om ijs van te maken.

yoghurt bosvruchten ijs

Hoe maak je zelf ijs

Wil je ijs maken van vers fruit dan kost dat veel tijd en een beetje planning. Je moet het fruit eerst schoonmaken en pureren. Dan gaat het de vriezer in voor een uurtje waarna je het losmaakt met een vork. Vervolgens gaat het terug de vriezer in voor een uurtje. Dit herhaal je dan net zo lang totdat je ijs hebt.

Met diepvriesfruit ben je in vijf minuten klaar. Trek in ijs? Schep het fruit vanuit de vriezer in de blender, schep de yoghurt erbij en zet hem op de hoogste stand. Binnen vijf minuten zit jij te genieten van een heerlijk schaaltje yoghurt bosvruchten ijs.

bosvruchtenijs

Yoghurt bosvruchten ijs

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 2 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

Instructies
 

  • Schep de bosvruchten direct vanuit de vriezer in de blender.
  • Schep de yoghurt over de bosvruchten.
  • Zet de blender op de hoogste stand en blend tot je ijs hebt.
Dessert
Nederlands
Bosvruchten recept, Bosvruchtenijs, IJs maken
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info