Wij aten de puree van zoete aardappel en knolselderij met biefstuk, maar het kan natuurlijk ook met varkenshaas of een bal gehakt. Net waar je voorkeur naar uitgaat zal ik maar zeggen. Het geheel lijk een erg vreemde combinatie, maar het smaakte allemaal bijzonder goed bij elkaar.
De biefstuk combineert prima met de tomatensaus. De zoete aardappel is goede vriendjes met knolselderij. Dit wordt een geweldig zachte puree met een verrassende smaak. De zuurkool lijkt er zo’n beetje bij te hangen voor het gezonde. En toch vond ik het achteraf gezien een prima combinatie die zeker vaker op tafel gaat komen.
Ik ben niet zo’n liefhebber van balsamico azijn, maar heb mezelf voorgenomen te moeten wennen aan die smaak en toen mijn bordje bijna leeg was vond ik het prima te doen eigenlijk. Maar mocht jij er ook niet zo’n fan van zijn, vervang het dan gerust door rode wijnazijn of appelazijn. Niemand zal het je kwalijk nemen.
Bijzonder overigens hoe je huis door een halve knolselderij naar groentesoep gaat ruiken!
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!