Biefstuk met puree van zoete aardappel en knolselderij

Biefstuk met puree van zoete aardappel en knolselderij

0 Comments  /  Direct naar recept

Ik kan me zo voorstellen dat je bij het zien van deze foto niet gelijk honger krijgt, of de keuken in gaat rennen om het te maken, maar de smaak telt. Overigens ligt er maar een beetje zuurkool op de puree.

Oké, wij aten de puree van zoete aardappel en knolselderij met biefstuk, maar het kan natuurlijk ook met varkenshaas of een bal gehakt. Net waar je voorkeur naar uitgaat zal ik maar zeggen. Ik moet zeggen dat het complete diner een erg vreemde combinatie lijkt, maar het smaakte allemaal bijzonder goed bij elkaar. De biefstuk die goed valt te combineren met de tomatensaus, de zoete aardappel met knolselderij die een geweldig zachte puree vormt met een verrassende smaak en de zuurkool die er ‘zo’n beetje bijhangt voor het gezonde’. En toch vond ik het achteraf gezien een prima combinatie die zeker vaker op tafel gaat komen. Ik ben niet zo’n liefhebber van balsamico azijn, maar heb mezelf voorgenomen te moeten wennen aan die smaak en toen mijn bordje bijna leeg was vond ik het prima te doen eigenlijk. Maar mocht jij er ook niet zo’n fan van zijn vervang het dan gerust door rode wijnazijn of appelazijn. Niemand zal het je kwalijk nemen.

Bijzonder overigens hoe je huis door een halve knolselderij naar groentesoep gaat ruiken!

Biefstuk met puree van zoete aardappel en knolselderij

18 februari 2019
: 2 personen
: 15 min
: 15 min
: 30 min
: Makkelijk

Zorg dat je alles klaar hebt staan, dan hoef je niet te haasten tijdens het werk

Door:

Ingrediënten
  • 2 biefstukken
  • 1 grote of 3 kleine zoete aardappelen
  • 1/2 knolselderij
  • zuurkool
  • 1 vleestomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • (kastanje)champignons
  • scheutje balsamico azijn
  • pietsie rode wijn
  • scheutje kokosmelk
  • peper en zout naar smaak
Instructies
  • Stap 1 Schil de knolselderij en zoete aardappelen. Snijd ze in in even grote stukken en kook ze gaar.
  • Stap 2 Pureer het geheel met een scheutje kokosmelk.
  • Stap 3 Snipper de sjalotten, snijd de tomaat en champignons in blokjes en snijd de knoflook ragfijn of gebruik een knoflookpers.
  • Stap 4 Bak de sjalotten tot ze glazig zijn en voeg dan de tomaat, champignons en knoflook toe. Bak het geheel even kort.
  • Stap 5 Voeg nu de azijn en rode wijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Stap 6 Laat het geheel pruttelen op zeer laag vuur tot de rest ook klaar is.
  • Stap 7 Neem zoveel zuurkool als je lekker vindt en verwarm dit.
  • Stap 8 Bak de biefstuk zoals je lekker vindt. Bij mij is dat buitenkant goed aangebakken, binnenkant rood maar warm tot in het hart.
  • Stap 9 Eet smakelijk!

Gerelateerde berichten

Deze zuurkooltaart moet je echt proeven

Deze zuurkooltaart moet je echt proeven

Vroeger moest ik helemaal niets van zuurkool hebben; ik vond er maar een vreemd smaakje aan zitten. Maar ja, toen kreeg ik zuurkool dan ook gewoon met gekookte aardappel, worst en ik meen zelfs jus. Later kreeg ik bij mijn schoonmoeder ook zuurkool met aardappel, […]

Zuurkoolschotel met gehakt en aardappelpuree

Zuurkoolschotel met gehakt en aardappelpuree

Vroeger moest ik absoluut niet denken aan zuurkool. Tegenwoordig vind ik het heerlijk: rauw op een broodje met worst, stamppot met spekjes, jus en een flink stuk worst. Maar onderstaand recept is ook ongeloveloos lekker! Mijn collega gaf me dit recept een aantal weken geleden […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.