Biefstuk met puree van zoete aardappel en knolselderij

Wij aten de puree van zoete aardappel en knolselderij met biefstuk, maar het kan natuurlijk ook met varkenshaas of een bal gehakt. Net waar je voorkeur naar uitgaat zal ik maar zeggen. Het geheel lijk een erg vreemde combinatie, maar het smaakte allemaal bijzonder goed bij elkaar.

De biefstuk combineert prima met de tomatensaus. De zoete aardappel is goede vriendjes met knolselderij. Dit wordt een geweldig zachte puree met een verrassende smaak. De zuurkool lijkt er zo’n beetje bij te hangen voor het gezonde. En toch vond ik het achteraf gezien een prima combinatie die zeker vaker op tafel gaat komen.

Ik ben niet zo’n liefhebber van balsamico azijn, maar heb mezelf voorgenomen te moeten wennen aan die smaak en toen mijn bordje bijna leeg was vond ik het prima te doen eigenlijk. Maar mocht jij er ook niet zo’n fan van zijn, vervang het dan gerust door rode wijnazijn of appelazijn. Niemand zal het je kwalijk nemen.

Bijzonder overigens hoe je huis door een halve knolselderij naar groentesoep gaat ruiken!

Puree van zoete aardappel en knolselderij

Biefstuk met puree van zoete aardappel en knolselderij

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • 1 grote zoete aardappel of 3 kleintejs
  • ½ knolselderij
  • zuurkool
  • 1 vleestomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • kastanjechampignons
  • scheutje balsamico azijn
  • pietsie rode wijn
  • scheutje kokosmelk
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Schil de knolselderij en zoete aardappelen. Snijd ze in in even grote stukken en kook ze gaar. Pureer het vervolgens met een scheutje kokosmelk.
  • Snipper de sjalotten, snijd de tomaat en champignons in blokjes en snijd de knoflook ragfijn of gebruik een knoflookpers.
  • Bak de sjalotten tot ze glazig zijn en voeg dan de tomaat, champignons en knoflook toe. Bak het geheel even kort.
  • Voeg nu de azijn en rode wijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat het geheel pruttelen op zeer laag vuur tot de rest ook klaar is.
  • Neem zoveel zuurkool als je lekker vindt en verwarm dit.
  • Bak de biefstuk zoals je lekker vindt. Bij mij is dat buitenkant goed aangebakken, binnenkant rood maar warm tot in het hart.

Notities

Zorg dat je alles klaar hebt staan, dan hoef je niet te haasten tijdens het werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *