Overheerlijke Goulash zonder pakjes en zakjes

Overheerlijke Goulash zonder pakjes en zakjes

0 Comments  /  Direct naar recept

Toen mijn bord met goulash zo goed als leeg was, de rest van het gezin al was uitgegeten en de hond in de pot zat bedacht ik me dat ik geen foto had gemaakt! Argh…. gelukkig biedt Pixabay in dat geval altijd uitkomst. En ach, ik heb me wijs laten maken dat goulash traditioneel gemaakt wordt in zo’n driepoot boven een open houtvuur. Dus je neemt me vast niet kwalijk dat de foto wat afwijkt van wat ik werkelijk op mijn bord had.

Wellicht ken je goulash(soep) alleen uit een blik, pak of zak. Of met een beetje geluk heb je wel eens lekkere goulash gegeten in een Hongaars of Kroatisch restaurant. Nu maak je het gewoon lekker zelf. De smaak van deze goulash vind ik persoonlijk heel erg lekker. Als je niet per sé om zes uur aan tafel wil, kun je dit zelfs gewoon na je werk maken. Het is niet veel werk, het kost alleen wat tijd omdat je alles natuurlijk wel goed gaar wilt hebben. Deze goulash past prima binnen de paleo lifestyle. Voor de gasten had ik er rijst bij gemaakt, zelf nam ik er niets bij, maar je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld bloemkoolrijst erbij te serveren, kan prima. Of brood. Wat jij wil, het is jouw dinertje. Hoe dan ook; dit is een blijvertje voor mij. De pan ging overigens schoon leeg met vier personen. Niemand had daarna honger, maar was er meer geweest dan ging ook dat op, zó lekker was het!

Goulash

20 februari 2019
: 3-4 personen
: 15 min
: 1uur 30 min
: 1uur 30 min
: Makkelijk

Een overheerlijke goulash waar je je vingers bij aflikt.

Door:

Ingrediënten
  • 2 magere runderlappen
  • kokosolie
  • 1 el kokosmeel
  • 2 sjalotten
  • 1 grote of 4 kleine zoete aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • kastanjechampignons
  • blikje tomatenpuree
  • bouillon naar keuze
  • peper en zout
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • eventueel een snuf pumpkin pie spice
  • eventueel wat arrowroot
Instructies
  • Stap 1 Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bestrooi lichtjes met de bloem, peper en zout.
  • Stap 2 Bak dit in een ruime pan met dikke bodem op hoog vuur aan in wat kokosolie
  • Stap 3 Snijd de sjalotten, zoete aardappel, paprika’s en champignons in stukken, blokjes of ringen en plakjes en bak dit een paar minuten mee. Ik sneed alles in kleine blokjes, zodat we eerder aan tafel konden.
  • Stap 4 Schep nu de tomatenpuree erbij en zet het geheel onder water met de bouillon.
  • Stap 5 Zet de deksel schuin op de pan en laat het geheel op heel laag vuur sudderen. Gebruik desnoods een sudderplaatje.
  • Stap 6 Indien gewenst kun je de goulash indikken met wat arrowroot.
  • Stap 7 Serveer eventueel met (bloemkool)rijst.

Arrowroot en pumpkin spice?

Heb je je niet aan een lifestyle, dieet of wat dan ook te houden dan kun je in plaats van kokosmeel gewoon bloem gebruiken en in plaats van de arrowroot maak je een papje van maizena. En in plaats van kokosolie kun je gewoon roomboter of ander vet gebruiken, naar keuze. Ongetwijfeld heb je geen pumpkin pie spice in huis, tenzij je het recept al eerder hebt gemaakt. Heb je het niet dan kun je het vervangen door een pietsie koekkruiden.


Gerelateerde berichten

Laten we het eens hebben over Paprika

Laten we het eens hebben over Paprika

Nee, we gaan het niet hebben over de paprika om te eten, maar over een app genaamd Paprika. Deze app wil jij ook hebben!

Groenten quiche van broccoli en zoete aardappel

Groenten quiche van broccoli en zoete aardappel

Wil je weleens iets anders dan de standaard quiche met een deegbodem? Maak dan deze heerlijke groenten quiche van broccoli en zoete aardappel. Weet je wat ik zo fijn vind aan quiches? Je hebt een paar minuten werk en kunt vervolgens lekker andere dingen gaan […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.