Lunchbox: lichte salade van courgette en wortel

Onder het mom van: wat nemen we nu weer eens mee naar het werk of school maken we deze keer een salade van courgette en wortel. Supersimpel maar bovenal erg lekker. Dit kun je ook heel erg goed van te voren klaar maken. Maak dan wat meer en varieer door de week heen met wat je meeneemt. Neem de ene keer kip, dan weer tonijn, gerookte kip of een grof gehakt ei. En wees creatief met de dressing of saus die je erbij neemt. Maak bijvoorbeeld wat mayonaise en doe een schep hiervan door de salade. Daar wordt het zo lekker smeuïg van.

Een tijdlang heb ik lopen mopperen omdat ik niet meer de beschikking heb over een magnetron op het werk (voorheen nam ik ook wel overgebleven avondeten mee namelijk) en er ook geen waterkoker staat. Maar hé; er is wel een quooker aanwezig en ik kan natuurlijk ook gewoon thuis dingen voorbereiden. En na het aanschaffen van een lunchbox die 12 uur lang warm houdt kan ik ook warme dingen van thuis meenemen. Dus niet getreurd en vol goede moed weer beginnen met lunch meenemen en zo nu en dan ook eens wat lekkers met jullie delen.

Salade van courgette en wortel

Salade van courgette en wortel

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten
 

  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 1 kipfilet
  • 1 avocado
  • ½ bosje koriander
  • ½ citroen (sap)
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl mosterd
  • bouillon

Aan de slag
 

  • Maak slierten van de courgette en wortel met behulp van een spiralizer of een juliënne-snijder.
  • Blancheer de slierten even kort en leg ze dan in een schaal met ijswater. Zo stopt het kookprocess en blijven de courgette en wortel er fris en fruitig uitzien en behouden ze bovendien de knapperigheid.
  • Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar in wat (groenten)bouillon en trek het dan met twee vorken uit elkaar.
  • Pureer de avocado en knijp de knoflook fijn. Voeg hier citroensap en mosterd aan toe. Verdun eventueel met wat water of goede olijfolie.
  • Snijd de koriander fijn en strooi die vlak voor serveren over de salade. Bewaar alles in de koelkast tot gebruik.

Om de salade zo knapperig mogelijk te houden zou ik de dressing apart houden van de kip en courgette/wortel salade.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *