Lunchbox: lichte salade van courgette en wortel

Onder het mom van: wat nemen we nu weer eens mee naar het werk of school maken we deze keer een salade van courgette en wortel. Supersimpel maar bovenal erg lekker. Dit kun je ook heel erg goed van te voren klaar maken. Maak dan wat meer en varieer door de week heen met wat je meeneemt. Neem de ene keer kip, dan weer tonijn, gerookte kip of een grof gehakt ei. En wees creatief met de dressing of saus die je erbij neemt. Maak bijvoorbeeld wat mayonaise en doe een schep hiervan door de salade. Daar wordt het zo lekker smeuïg van.


Met een spiralizer maak je in een handomdraai prachtige slierten van wortel, aardappel, biet, appel en nog veel meer.

Een tijdlang heb ik lopen mopperen omdat ik niet meer de beschikking heb over een magnetron op het werk (voorheen nam ik ook wel overgebleven avondeten mee namelijk) en er ook geen waterkoker staat. Maar hé; er is wel een quooker aanwezig en ik kan natuurlijk ook gewoon thuis dingen voorbereiden. En na het aanschaffen van een lunchbox die 12 uur lang warm houdt kan ik ook warme dingen van thuis meenemen. Dus niet getreurd en vol goede moed weer beginnen met lunch meenemen en zo nu en dan ook eens wat lekkers met jullie delen.

Salade van courgette en wortel

Salade van courgette en wortel

Prep: 5 min
Kook: 15 min
Totaal: 20 min
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 1 kipfilet
  • 1 avocado
  • ½ bosje koriander
  • ½ citroen sap
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl mosterd
  • bouillon

Instructies

  • Maak slierten van de courgette en wortel met behulp van een spiraalsnijder (spiralizer) of een juliënne-snijder.
  • Blancheer de slierten even kort en leg ze dan in een schaal met ijswater. Zo stopt het kookprocess en blijven de courgette en wortel er fris en fruitig uitzien en behouden ze bovendien de knapperigheid.
  • Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar in wat (groenten)bouillon en trek het dan met twee vorken uit elkaar.
  • Pureer de avocado en knijp de knoflook fijn. Voeg hier citroensap en mosterd aan toe. Verdun eventueel met wat water of goede olijfolie.
  • Snijd de koriander fijn en strooi die vlak voor serveren over de salade. Bewaar alles in de koelkast tot gebruik.

Sylvia’s tips

Ik gebruik zelf deze spiraalsnijder.
Serveer de dressing apart om de salade knapperig te houden.
Glutenvrij mosterd is van nature glutenvrij, maar controleer altijd het etiket voordat je overgaat tot aanschaf.
Salade
Nederlands
Courgette noodles, Wortel noodles, Zoodles, Zucchini noodles
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review