Lunchbox: lichte salade van courgette en wortel

Onder het mom van: wat nemen we nu weer eens mee naar het werk of school maken we deze keer een salade van courgette en wortel. Supersimpel maar bovenal erg lekker. Dit kun je ook heel erg goed van te voren klaar maken. Maak dan wat meer en varieer door de week heen met wat je meeneemt. Neem de ene keer kip, dan weer tonijn, gerookte kip of een grof gehakt ei. En wees creatief met de dressing of saus die je erbij neemt. Maak bijvoorbeeld wat mayonaise en doe een schep hiervan door de salade. Daar wordt het zo lekker smeuïg van.

Een tijdlang heb ik lopen mopperen omdat ik niet meer de beschikking heb over een magnetron op het werk (voorheen nam ik ook wel overgebleven avondeten mee namelijk) en er ook geen waterkoker staat. Maar hé; er is wel een quooker aanwezig en ik kan natuurlijk ook gewoon thuis dingen voorbereiden. En na het aanschaffen van een lunchbox die 12 uur lang warm houdt kan ik ook warme dingen van thuis meenemen. Dus niet getreurd en vol goede moed weer beginnen met lunch meenemen en zo nu en dan ook eens wat lekkers met jullie delen.

Salade van courgette en wortel

Salade van courgette en wortel

Kook: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 1 kipfilet
  • 1 avocado
  • ½ bosje koriander
  • ½ citroen, sap
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl mosterd
  • bouillon

Instructies

  • Maak slierten van de courgette en wortel met behulp van een spiraalsnijder (spiralizer) of een juliënne-snijder.
  • Blancheer de slierten even kort en leg ze dan in een schaal met ijswater. Zo stopt het kookprocess en blijven de courgette en wortel er fris en fruitig uitzien en behouden ze bovendien de knapperigheid.
  • Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar in wat (groenten)bouillon en trek het dan met twee vorken uit elkaar.
  • Pureer de avocado en knijp de knoflook fijn. Voeg hier citroensap en mosterd aan toe. Verdun eventueel met wat water of goede olijfolie.
  • Snijd de koriander fijn en strooi die vlak voor serveren over de salade. Bewaar alles in de koelkast tot gebruik.

Notities

Ik gebruik zelf deze spiraalsnijder.
Serveer de dressing apart om de salade knapperig te houden.
Glutenvrij mosterd is van nature glutenvrij, maar controleer altijd het etiket voordat je overgaat tot aanschaf.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie

Beoordeling