Lunchbox: lichte salade van courgette en wortel

Lunchbox: lichte salade van courgette en wortel

0 Comments  /  Direct naar recept

Onder het mom van: wat nemen we nu weer eens mee naar het werk of school maken we deze keer een salade van courgette en wortel. Supersimpel maar bovenal erg lekker. Dit kun je ook heel erg goed van te voren klaar maken. Maak dan wat meer en varieer door de week heen met wat je meeneemt. Neem de ene keer kip, dan weer tonijn, gerookte kip of een grof gehakt ei. En wees creatief met de dressing of saus die je erbij neemt. Maak bijvoorbeeld wat mayonaise en doe een schep hiervan door de salade. Daar wordt het zo lekker smeuïg van. Een tijdlang heb ik lopen mopperen omdat ik niet meer de beschikking heb over een magnetron op het werk (voorheen nam ik ook wel overgebleven avondeten mee namelijk) en er ook geen waterkoker staat. Maar hé; er is wel een quooker aanwezig en ik kan natuurlijk ook gewoon thuis dingen voorbereiden. En na het aanschaffen van een lunchbox die 12 uur lang warm houdt kan ik ook warme dingen van thuis meenemen. Dus niet getreurd en vol goede moed weer beginnen met lunch meenemen en zo nu en dan ook eens wat lekkers met jullie delen.

Salade van courgette en wortel

25 februari 2019
: 5 min
: 15 min
: 20 min
: supersimpel

Een lekker lichte lunch die toch goed vult

Door:

Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 1 kipfilet
  • 1 avocado
  • 1/2 bosje koriander
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl mosterd
Instructies
  • Stap 1 Maak slierten van de courgette en wortel met behulp van een spiralizer of een juliënne-snijder.
  • Stap 2 Blancheer de slierten even kort en leg ze dan in een schaal met ijswater. Zo stopt het kookprocess en blijven de courgette en wortel er fris en fruitig uitzien en behouden ze bovendien de knapperigheid.
  • Stap 3 Kook de kipfilet gaar in wat bouillon en trek het dan met twee vorken uit elkaar.
  • Stap 4 Pureer de avocado en knijp de knoflook fijn. Voeg hier citroensap en mosterd aan toe. Verdun eventueel met wat water of goede olijfolie.
  • Stap 5 Snijd de koriander fijn en strooi die vlak voor serveren over de salade.
  • Stap 6 Bewaar alles in de koelkast tot gebruik.
  • Stap 7 Om de salade zo knapperig mogelijk te houden zou ik de dressing apart houden van de kip en courgette/wortel salade.

Gerelateerde berichten

Courgette: een veelzijdige groente

Courgette: een veelzijdige groente

De courgette is een erg veelzijdige groente, je kunt het in tal van gerechten gebruiken en zowel rauw, gekookt als gewokt eten. Bij courgette denken de meeste mensen aan pastagroente, maar je kunt de courgette natuurlijk ook zelf gebruiken als pasta. Probeer het eens door met een […]

Maaltijdsalade met bakbanaan en nog meer lekkers

Maaltijdsalade met bakbanaan en nog meer lekkers

Maaltijdsalade Geen idee eigenlijk of dat nog steeds zo is, maar ‘vroeger‘ vond men salades iets voor de zomer en stamppotten at je alleen in de winter. Vond dat toen al kul en nu nog steeds. Je zal maar net in juli trek hebben in […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.