Wat zit ik hier te genieten: het is zondag, ben lekker aan het haken en luister ondertussen naar Terang Bulang. Leuker kan het niet worden, of toch wel? Nou, met dit schaaltje fruit wel dus!
Een toet moet!
Want aangezien we vanavond lekker gaan eten, vind ik dat er ook maar heel toepasselijk een toet(je) achter aan moet komen. En wil je in de sfeer blijven dan wordt het natuurlijk al gauw roedjak manis (of rujak, net hoe je wil en wie je het vraagt). Het gaat er in ieder geval om dat het een heerlijke fruitsalade is met een zoetpittig sausje.
Exotisch fruit
Je kunt natuurlijk allerlei exotische vruchten nemen of gewoon dat wat je in huis hebt. Dat laatste deed ik dus, niets speciaals eigenlijks. Een volgende keer ga ik me wat meer uitleven met ananas, perzik, mango en misschien wat kokos er tussendoor.
Ingrediënten
Voor de salade
- 1 blik gemengd fruit
- 1 stuk appel
- 1 stuk komkommer
- 1 handje kroepoek
Voor de saus
- 50 gram ongezouten pinda’s
- 2 el petis udang (zoete garnalenpasta)
- 100 ml water
- 4 el gula djawa
- 2 el ketjap manis
- ¼ tl zout
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1,5 tl asem (tamarinde pasta)
- 1,5 tl sambal oelek
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
Zo maak je het
- Maal de geroosterde pinda’s in de vijzel, of gebruik een hakmolen, maar laat wat stukjes pinda zitten.
- Schep de petis udang in een wok en giet het water er bij. Net zo lang roeren totdat het goed vermengd is.
- Doe er de gula djawa bij en blijf dit ook roeren totdat het vermengd is.
- Schep nu de rest van de ingrediënten er doorheen. Klaar!
Extra info
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!