Romige courgettesoep met munt

courgettesoep

Lekker modern allerhande apps op de iPhone, waaronder ook 24kitchen. Dit recept van romige courgettesoep kwam voorbij en het leek me wel lekker makkelijk voor op de camping, dus aan de slag dan maar. Ik heb het recept alleen wel aangepast voor twee personen waarbij ik wel 1 ui heb gebruikt  en de knoflook heb verdubbeld.

Wat eet ik erbij?

Snijd een ciabatta doormidden, besmeer die rijkelijk met philadelphia kruiden en beleg vervolgens rijkelijk met rosbief. Strooi er vervolgens wat tuinkers over.

Variatie is het sleutelwoord. Ook bij deze heerlijke broodjes. Wat dacht je van heerlijke Noorse of Schotse zalm? Ik kom er mijn bed wel voor uit hoor.

Het geheel leek me wel wat flauw van smaak, maar heb verder toch maar niets gewijzigd aan het recept. En daar was ik achteraf blij mee, want wat was dit een heerlijk kruidig soepje!

Bron: 24kitchen

courgettesoep

Romige courgettesoep met munt

0 van 0 stemmen
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml water
  • 1 bosje munt
  • peper en zout (naar smaak)
  • 100 gr gerookte zalm en/of rosbief
  • 1 bakje tuinkers
  • peper en zout (naar smaak)
  • 2 el olijfolie

Aan de slag
 

  • Pel en snipper de ui, snijd de knoflook fijn, snijd twee courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten.
  • Voeg de courgetteblokjes toe en bak dit nog ca. 1 minuut mee.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk het water erbij.
  • Breng het aan de kook en laat ca. 10 minuten koken.
  • Scheur de blaadjes van vier takjes munt en doe dit in de pan.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Sylvia’s tips

Lekker erbij

Ciabatta, besmeerd met Philadelphia kruiden en rijkelijk belegd met gerookte zalm of rosbief. En als finishing touch kun je er tuinkers boven knippen.
Gang Soepen & Sauzen
Heb jij dit recept al geprobeerd? Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram. Vermeld @SilphyasKitchen en hashtag #SilphyasKitchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info