Romige courgettesoep met munt

Lekker modern allerhande apps op de iPhone, waaronder ook 24kitchen. Dit recept van romige courgettesoep kwam voorbij en het leek me wel lekker makkelijk voor op de camping, dus aan de slag dan maar. Ik heb het recept alleen wel aangepast voor twee personen waarbij ik wel 1 ui heb gebruikt  en de knoflook heb verdubbeld.

courgettesoep

Romige courgettesoep met munt

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • 500 ml bouillon van 1 groentebouillonblokje
  • 4 takjes takjes munt
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 el olie
  • peper

Instructies

  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak dit nog circa 1 minuut mee.
  • Schenk er vervolgens de bouillon bij en breng het aan de kook. Laat circa 10 minuten koken.
  • Doe er de blaadjes van vier takjes munt bij (of meer of minder als je er niet zo van houdt).
  • Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met wat versgemalen peper.

Lekker voor erbij

Snijd een ciabatta doormidden, besmeer die rijkelijk met philadelphia kruiden en beleg vervolgens rijkelijk met rosbief. Strooi er vervolgens wat tuinkers over.

Variatie: zalm is hier natuurlijk ook heel erg lekker bij!

Het geheel leek me wel wat flauw van smaak, maar heb verder toch maar niets gewijzigd aan het recept. En daar was ik achteraf blij mee, want wat was dit een heerlijk kruidig soepje!

Bron: 24kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *