Als ik de foto bekijk proef ik de romige courgettesoep met munt weer. Het is een verrassend lekker soepje. Perfect voor de lunch of een licht diner. Ondanks het ontbreken van een hoop kruiden of specerijen smaakte het lekker kruidig.
Wat eet ik erbij?
Snijd een ciabatta doormidden, besmeer die rijkelijk met philadelphia kruiden en beleg vervolgens rijkelijk met rosbief. Strooi er vervolgens wat tuinkers over.
Variatie is het sleutelwoord. Ook bij deze heerlijke broodjes. Wat dacht je van heerlijke Noorse of Schotse zalm? Ik kom er mijn bed wel voor uit hoor.
Het geheel leek me wel wat flauw van smaak, maar heb verder toch maar niets gewijzigd aan het recept. En daar was ik achteraf blij mee, want wat was dit een heerlijk kruidig soepje!
Bron: 24kitchen
Materiaal
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 courgettes
- 2 el olijfolie
- 1 blokje groentebouillon
- 500 ml water
- 4 takjes munt
- peper en zout
Zo maak je het
- Pel en snipper de ui, snijd de knoflook fijn, snijd twee courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zien, ongeveer 2 minuten.
- Voeg dan de courgetteblokjes toe en bak dit nog 1 minuutje mee.
- Verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk het water erbij.
- Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten koken.
- Zet het vuur uit, voeg de munt toe en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Extra info
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!