Vorige week weer een aflevering van Annabel Langbein op 24Kitchen bekeken. Ditmaal ging ze een Marokkaanse saus maken. En die zag er toch wel zo ongeloveloos lekker uit dat ik besloot dat het volgende weekend te gaan maken. En zo kwam het dat ik gisteren in de keuken stond met een waslijst aan ingrediënten.
Ingrediënten
- 3-4 rode pepers
- 150 gram gember, vers, geschild en in blokjes gesneden
- 2 bollen (!) knoflook, gepeld
- 2 uien, grof gehakt
- 2 paprika’s, rood, grof gehakt~
- 125 ml olijfolie
- 3 el komijnpoeder
- 2 tl venkelzaad
- 2 kg tomaten, in blokjes, of 4 blikken tomaat op sap
- 500 ml tomatensap, of water
- 125 ml rode wijnazijn
- 200 gram basterdsuiker, donkerbruin
- 1 citroen, rasp
- 1 tl zwarte peper
- 1 el zout
- 25 gram koriander, gesnipperd
- 1-2 tl chilivlokken
Zo maak je het
- Doe de Spaanse pepers met de gember, knoflook, uien, paprika en olie in een keukenmachine en hak ze tot een pasta.
- Doe de pasta in een grote pan en voeg het komijn en venkelzaad toe.
- Laat het mengsel – terwijl je af en toe roert – ca. 30 minuten op matig vuur bakken.
- Voeg tomaten, het tomatensap of water en de azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chili vlokken toe.
- Laat de saus zonder deksel op laag vuur pruttelen en blijf regelmatig roeren (ongeveer 2 uur) tot de saus een mooie dikke consistentie heeft.
- Verdeel de saus over verschillende potten.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!