Op zomerse dagen is een frisse limoentaart met kiwi echt een geweldige traktatie. Neem een stukje bij de koffie, zomaar tussendoor of lekker als dessert. Stiekem is het op ieder moment van de dag wel heerlijk. In deze taart vind je alleen dadels als toegevoegde zoetstof. Je zou eventueel wat ahornsiroop kunnen toevoegen aan de vulling.

Smaakt dit naar meer? Kijk dan ook eens bij mijn yoghurttaart met kersen of mango cheesecake.

limoentaart met kiwi

Opmerking bij de ingrediënten

  • Amandelen – voor dit recept gebruikte ik amandelen met het vliesje er nog om.
  • Havervlokken – dit recept zet je makkelijk om in een glutenvrij recept door glutenvrije havervlokken te kopen. Deze zijn (in ieder geval) te koop bij Albert Heijn.
  • Rauwe cashewnoten – deze zijn dus ongebrand en ongezouten. Week ze een uurtje in water zodat ze zachter en romiger zijn.
  • Yoghurt – Alpro creamy limoen citroen is geweldig voor dit recept.
  • Vegatine – dit kun je ook vervangen door agar agar.
  • Kiwi – voor een leuk effect kun je gele en groene kiwi’s gebruiken en de schijfjes om en om op de taart leggen.
limoen taart met kiwi

Limoentaart met kiwi

Prep: 20 minuten
Koelen: 4 uur
Totaal: 4 uur 20 minuten
Bevat:
steenvrucht
Vrij van:
pinda
sesamzaadjes
soja
Vervangbaar:
gluten
Porties (aanpasbaar):8 personen

Ingrediënten

Taartbodem

  • 75 gram amandelen
  • 100 gram havervlokken
  • 100 gram medjool dadels, ontpit
  • water, naar behoefte

Vulling

  • 75 gram rauwe cashewnoten, geweekt
  • 300 gram yoghurt
  • 1 limoen, sap
  • 1 zakje vegatine
  • 100 ml water

Bovenste laag

  • 4 kiwi’s

Instructies

Taartbodem

  • Doe 75 gram amandelen, 100 gram havervlokken en 100 gram medjool dadels in de keukenmachine en zet hem aan. Voeg steeds een beetje water toe, zodat je een plakkerige deegbal krijgt.
  • Beleg een taartvorm met een vel bakpapier en vet de randen een beetje in. Verdeel de deegbal over de bodem, druk het aan met je handen. Zet het in de koelkast terwijl je de volgende laag bereidt.

Vulling

  • Doe 75 gram rauwe cashewnoten, 300 gram yoghurt en het sap van 1 limoen in de keukenmachine en laat hem draaien tot je een romige massa hebt.
  • Schenk 100 ml water in een pan en voeg daar 1 zakje vegatine aan toe. Breng dit al roerend aan de kook en giet dan het yoghurtmengsel erbij.
  • Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de vulling op. Zet het terug in de koelkast.

Bovenste laag

  • Haal de taart na ongeveer 1 uur uit de koelkast. Verwerk de 4 kiwi’s als volgt. Pureer 2 groene kiwi’s tot een egaal papje en giet dat over de taart. Snijd vervolgens 1 gele en 1 groene kiwi in plakjes en leg deze dakpansgewijs op de taart. Zet de taart voor minimaal 3 uur terug in de koelkast.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 269kcal | Koolhydraten: 24.2gr | Eiwit: 9.1gr | Vet: 13.8gr | Waarvan verzadigd: 1.8gr | Zout: 0.15gr | Vezels: 5gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

De voedingswaarden zijn berekend over 1 portie en gemaakt met behulp van MijnEetmeter

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Doe meer met kiwi

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling