Toen ik in januari 2020 een pumpkin pie cheesecake maakte at ik nog van alles. Sindsdien is er wel het een en ander veranderd in mijn leef- en eetpatroon. Hoog tijd dus om een pumpkin pie te maken die helemaal plantaardig is. Deze is extra makkelijk omdat er geen oven aan te pas komt.

Pompoenkruiden

Zelf pumpkin pie spice maken is overigens een fluitje van een cent. Maak een grote hoeveelheid, want je kunt het bij heel veel recepten gebruiken. Recepten waar je deze mix aan toe kunt voegen:

  • schil een appel, ontdoe van klokhuis en snijd in kleine stukjes. Leg de appelblokjes in een steelpan, voeg een klein beetje water en een theelepel pumpkin pie spice toe. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep in een kom en lepel er dikke yoghurt over. Strooi er eventueel wat gehakte noten of kokos over.
  • cupcakes met een smaakje; voeg die overheerlijke pumpkin pie spice toe.
  • wat dacht je van een koffie verkeerd met een half theelepeltje van deze kruiden? Of wat slagroom op de koffie en daar wat kruiden over strooien? Heerlijk!

Recept pumpkin pie

pumpkin pie

Pumpkin pie (no bake)

Kook: 20 minuten
Porties (aanpasbaar):8 personen

Ingrediënten

Taartbodem

  • 150 gram noten, ik gebruikte walnoten en amandelen
  • 75 gram havervlokken
  • 150 gram medjool dadels, ontpit
  • ½ tl pompoenkruiden
  • water, naar behoefte

Vulling

  • 75 gram rauwe cashewnoten, geweekt
  • 250 gram pompoenpuree
  • 300 gram melk
  • ½ tl pompoenkruiden
  • 2 el kokosbloesemsuiker, of andere zoetstof naar keuze
  • snuf zeezout
  • 1 zakje vegatine, + 100 ml water

Optioneel

  • kokosroom, of plantaardige topping (AH)

Instructies

Taartbodem

  • Doe de ingrediënten voor de taartbodem in de keukenmachine en zet hem aan. Voeg steeds een beetje water toe, zodat je een plakkerige deegbal krijgt.
  • Beleg een taartbodem met een vel bakpapier en vet de randen een beetje in. Verdeel de deegbal over de bodem, druk het aan met je handen. Zet het in de koelkast terwijl je de volgende laag bereidt.

Vulling

  • Doe alle ingrediënten voor de vulling – behalve vegatine en water – in de keukenmachine en laat hem draaien tot je een egale massa hebt.
  • Schenk het water in een pan en voeg de vegatine toe. Breng dit al roerend aan de kook en giet dan het pompoenmengsel erbij.
  • Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de vulling op. Zet het terug in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Optioneel

  • Spuit er vlak voor het serveren eventueel toefjes kokosroom of plantaardige topping op.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Opmerking bij de ingrediënten

  • Noten – voor dit recept gebruikte ik een mix van amandelen en walnoten.
  • Havervlokken – dit recept zet je makkelijk om in een glutenvrij recept door glutenvrije havervlokken te kopen. Deze zijn (in ieder geval) te koop bij Albert Heijn.
  • Rauwe cashewnoten – deze zijn dus ongebrand en ongezouten. Week ze een uurtje in water zodat ze zachter en romiger zijn.
  • Dadels – als de dadels wat hard zijn, kun je ze weken in heet water. Met tien minuten zijn ze al een stuk zachter en beter te behappen voor de keukenmachine.
  • Pompoenkruiden – deze mix is makkelijk zelf te maken.
  • Melk – gebruik het liefst een ongezoete variant, amandelmelk of sojamelk is perfect voor dit recept.
  • Vegatine – dit kun je ook vervangen door agar agar.
  • Pompoen – mijn dochter neemt regelmatig blikken pompoenpuree voor me mee uit de Amerikaanse supermarkt. Kun je dit niet vinden dan kun je het natuurlijk ook zelf maken. Gebruik hiervoor diepvries pompoenblokjes (lekker makkelijk) of koop een pompoen en kook, stoom of rooster deze tot het vruchtvlees zacht is en pureer het dan. Laat het afkoelen voordat je het gebruikt.
  • Kokosroom of plantaardige topping – ik gebruik niet vaak ‘slagroom’, maar mijn favoriet, want snel en makkelijk, is toch wel de plantaardige topping van de Albert Heijn.

Misschien vind je dit ook lekker

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling