Romige pasta met doperwten en courgette

romige pasta met courgette en doperwten

Ondanks dat mijn man meer houdt van pasta met ‘rode sauzen’, besloot ik toch om deze romige pasta met doperwten en courgette te gaan maken. Ik vond het heerlijk, hij vond het wel aardig. Toch liever rode saus en niet zoveel courgette alsjeblieft. Sja, je kunt niet alles hebben.

Deze keer gebruikte ik volkoren pasta, maar je kunt deze romige pasta met doperwten en courgette maken met iedere soort pasta. Volkoren pasta vult meer en eerlijk gezegd zit er ook wat meer smaak aan.

Je kunt de pasta drie dagen bewaren in de koelkast of een paar maanden in de vriezer.

romige pasta met doperwten en courgette

Meer pastagerechten

romige pasta met courgette en doperwten

Romige pasta met doperwten en courgette

Prep: 5 minuten
Kook: 20 minuten
Totaal: 25 minuten
Vrij van:
steenvrucht
pinda
sesamzaadjes
Vervangbaar:
gluten
soja
Porties (aanpasbaar):4

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti, volkoren
  • 200 gram doperwten, diepvries
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 500 ml sojamelk
  • 5 el bloem
  • 3 el edelgistvlokken
  • 1 tl Dijon mosterd
  • ¼ – ½ tl liquid smoke
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout, naar smaak

Instructies

  • Kook 400 gram spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet het af en doe terug in de pan. Voeg een ½ el olijfolie toe om plakken tegen te gaan. Zet de pasta opzij tot gebruik.
  • Doe 200 gram doperwten in een kom en giet er wat heet water over. Dan zijn ze zo ontdooid.
  • Verhit ½ eetlepel olijfolie in de pan en fruit hierin 1 ui en 2 tenen knoflook tot ze glazig zien. Voeg dan 1 courgette toe en breng op smaak met peper en zout. Bak een minuut of 8 of tot de groenten zacht zijn.
  • Maak ondertussen de saus door 500 ml sojamelk. Voeg geleidelijk 5 el bloem toe terwijl je blijft roeren. Blijf roeren tot alles is opgenomen en je geen klontjes hebt. Als de bloem volledig is opgenomen voeg je de rest van de olijfolie, ¼ – ½ tl liquid smoke, 1 tl Dijon mosterd en 3 el edelgistvlokken toe. Laat dit inkoken tot een dikke saus.
  • Giet de saus bij de spaghetti en voeg de groenten toe, roer de doperwten er ook doorheen. Meng alles goed door elkaar en voeg eventueel nog wat meer peper en zout toe.
  • Verdeel de pasta over vier borden en serveer direct.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 557kcal | Koolhydraten: 82.1gr | Eiwit: 22.3gr | Vet: 12.2gr | Waarvan verzadigd: 1.4gr | Zout: 0.24gr | Vezels: 13.4gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling