Supersnelle gado gado

Wat is het toch heerlijk om buiten te kunnen eten! Ik had nog wat gekookte kipfilet over van de soto ajam van gisteren, dus die plukte ik met twee vorken uit elkaar en bakte ik op om bij deze gado gado toe te voegen. En aangezien ik toen gelijk de hele bak taugé had schoongemaakt kon ik daar ook nog een handje van toevoegen.

K-e-k of kek

Meestal ben ik niet zo van de k-e-k (kant-en-klaar), maar soms vind ik het helemaal geweldig, zoals nu op de camping. Dan ga ik niet in een hete caravan (of voortent) zelf groenten staan snijden op te lage tafeltjes. En nee, zittend snijden kan ik dus echt niet, ik moet staan. Op de een of andere manier sta ik altijd een beetje te balanceren op een been en een soort van te tappen met de andere voet. En dat lukt niet als je zit! Terug naar de kek: natuurlijk kun je het sausje zo zelf maken van pinda’s, rode peper, santen en ketjap, maar voor de camping vind ik deze zak van Kokki Djawa echt prima te doen.

Gado gado

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt, maar voor buiten op de camping vond ik dit een geweldige oplossing! Eigenlijk zou je er nog wat kroepoek boven moeten verkruimelen, maar dat had ik niet in huis… eh de caravan. Eieren had ik wel, maar die was ik even vergeten! Volgende keer beter. Ik heb de kroepoek en eieren in ieder geval niet gemist.

Eten uit een kom

Blijkbaar is het eten uit een kom helemaal in, of misschien zelfs al weer uit, maar voor de camping is dit gewoonweg geweldig! Niks aan tafel zitten, gewoon lekker achterover en naar binnen schuiven. Hihi, dat doen we normaal dus eigenlijk nooit, maar deze week vond ik het wel even prima.

gado gado

Gado gado: snelle versie

Prep: 5 min
Kook: 15 min
Totaal: 20 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

 • 300 gr gehakt
 • 1 zakje gehaktkruiden (saté)
 • ½ zak gado gado speciaal (Kokki Djawa, supermarkt)
 • 1 zak groenten (Chinees of Thais)
 • ½ komkommer
 • 200 gr rijst
 • 1 bouillonblokje (maggi)
 • 250 ml water
 • 2 eieren
 • kroepoek

Instructies

 • Mix de gehakt met de kruiden en draai er kleine balletjes van. Bak ze in de koekenpan tot ze gaar en rondom mooi bruin zijn.
 • Kook de rijst zoals je gewend bent. Kook twee eieren hard in 8 minuten.
 • Schud de zak groenten leeg boven een wok of hapjespan en bak de groenten een paar minuten. Verkruimel dan het bouillonblokje er boven en giet er wat water bij (ongeveer een kopje) en laat het nog een paar minuten staan. De groenten moeten vooral niet te gaar worden!
 • Gebruik een halve zak gado gado en voeg daar ca. 250 ml water aan toe. Als de saus goed warm is voeg je de gehaktballetjes er aan toe.
 • Schep rijst op de bodem van de kom. Doe daar bovenop de groenten, balletjes met saus, kip, taugé, komkommer, ei en verkruimel er wat kroepoek boven.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review