Ik ben dol op nasi goreng, ook al wordt het in Nederland absoluut niet gegeten zoals nasi goreng in Indonesië was bedoeld. Maar dat is een heel ander verhaal. Er zijn inmiddels ook vele varianten te vinden van deze lekkernij. Toen de Javanen de nasi goreng in Suriname introduceerden was de Surinaamse nasi geboren. En ook daar zijn inmiddels vele varianten van te vinden.
De smaak is zoet, zout, pittig, verfrissend… eigenlijk vind ik het niet goed te omschrijven. Je moet het gewoon maar zelf gaan maken! En dan lees ik graag jouw omschrijving van deze overheerlijke Surinaamse nasi.
Recept Surinaamse nasi
Serveertips
Als tegenhanger van al dat zout is het heerlijk eten met komkommer (al dan niet in het zuur zuur), gebakken bakbanaan, tomaat en sambal. Maak bijvoorbeeld deze sambal van tomaat erbij. Of wat dacht je van de smeerproppen? Een regelrechte hit!
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!