Venkelsoep met gerookte kip is verrassend lekker

Om voedselverspilling tegen te gaan kom je soms op de meest vreemde maar lekkere dingen uit. In dit geval had ik nog een venkel liggen die bedoeld was om in een salade te eindigen, helaas kwam het daar steeds niet van. Eigenlijk had ik geen idee wat ik er mee zou doen, maar voor de zekerheid maar in de tas gegooid die mee ging naar de camping. Daar zou ik wel bekijken of, en zo ja, wat ik er mee zou doen.

Even dacht ik aan geroosterde venkel, maar daar had ik niet zo’n zin in. Het werd uiteindelijk dus deze heerlijke venkelsoep met gerookte kip en taugé. Sowieso vind ik het erg handig om op de camping dingen te maken die je in één pan kunt bereiden. Want ook al heb ik drie pitten per gasstelletje (1 in de caravan en 1 in de schuur), kun je er met moeite toch maar twee pannen op kwijt. Dus hoe minder gehannes, hoe liever het me is 🙂

Venkelsoep

Venkelsoep met gerookte kip

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Soepen & Sauzen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 teen knoflook
  • ½ ui
  • handvol taugé
  • 1 gerookte kipfilet
  • peper en zout
  • 750 ml water
  • 1 groenten bouillonblokje
  • olijfolie

Instructies

  • Verwijder het hart uit de venkel en snijd hem in stukken.
  • Snijd de teen knoflook in plakjes of stukjes en hak de ui grof.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes of dunne reepjes. Net wat je makkelijker vindt.
  • Zet ondertussen de waterkoker aan.
  • Doe wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Wanneer de ui wat glazig ziet doe je de venkel erbij en bak je ook nog een paar minuten mee.
  • Giet vervolgens het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Als de soep kookt, zet je het vuur laag en haal je een staafmixer door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg nu de kip toe en laat dit even doorwarmen.
  • Doe de (gewassen) taugé in twee kommen en giet er de soep op.

Notities

Lekker met een stuk brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *