Romige bloemkoolsoep

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik gek op bloemkool en ik heb het dan ook op veel manieren gegeten, maar nog nooit als soep. Ik vond dat daar maar eens verandering in moest komen. Superblij ben ik met dat besluit, want deze soep zal vaker op tafel gaan komen. Onderstaand recept zie ik dan ook als een basisrecept voor deze overheerlijke romige bloemkoolsoep. Hoe je supersnel je bloemkool ontdoet van die harde stronk in het midden kun je hier zien. Maar voor dit recept maakt het eigenlijk niet eens zo heel veel uit hoe je het doet, de staafmixer wordt toch gebruikt aan het eind šŸ˜‰ Voordeel van deze soep is dat het ook nog eens low budget is: je kunt tenslotte een goedkope niet zo fraai ogende bloemkool van de markt meenemen voor dit recept.

Variatie

Zoals je kunt zien op de foto’s had ik er ook nog wat spekjes bij gedaan. Heerlijk was dat. En als ik mijn fantasie er even op los laat dan zie ik al snel nog meer mogelijkheden. Wat dacht je er van om de volgende dingen toe te voegen:

  • klein gesneden blokjes salami of cervelaat
  • knoflook croutons (zelfgemaakt natuurlijk!)
  • pijnboompitten
  • taugĆ©
  • (diepvries)doperwten
  • vervang de zoete aardappel door gewone aardappel
Bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten
 

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 zoete aardappel (ca. 300 gr)
  • 1 bloemkool
  • 500 ml amandelmelk
  • 500 ml groenten bouillon
  • peper en zout
  • currypoeder
  • gerookt paprikapoeder
  • olijfolie

Aan de slag
 

  • Snijd de ui, knoflook, bloemkool en zoete aardappel in hapklare brokken.
  • Verhit wat olie in een soeppan en bak hierin de ui tot ze glazig zien, voeg dan de knoflook toe en bak dit nog even mee.
  • Doe de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes erbij en bak dit nog een minuutje of twee mee.
  • Schenk dan de amandelmelk en groenten bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Na ongeveer 15 minuten is alles wel gaar en kun je de staafmixer er in zetten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Strooi er dan wat curry- en paprikapoeder over en besprenkel het geheel met wat olijfolie.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in Ć©Ć©n oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *