Romige bloemkoolsoep

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik gek op bloemkool en ik heb het dan ook op veel manieren gegeten, maar nog nooit als soep. Ik vond dat daar maar eens verandering in moest komen. Superblij ben ik met dat besluit, want deze soep zal vaker op tafel gaan komen. Onderstaand recept zie ik dan ook als een basisrecept voor deze overheerlijke romige bloemkoolsoep. Hoe je supersnel je bloemkool ontdoet van die harde stronk in het midden kun je hier zien. Maar voor dit recept maakt het eigenlijk niet eens zo heel veel uit hoe je het doet, de staafmixer wordt toch gebruikt aan het eind 😉 Voordeel van deze soep is dat het ook nog eens low budget is: je kunt tenslotte een goedkope niet zo fraai ogende bloemkool van de markt meenemen voor dit recept.

Variatie

Zoals je kunt zien op de foto’s had ik er ook nog wat spekjes bij gedaan. Heerlijk was dat. En als ik mijn fantasie er even op los laat dan zie ik al snel nog meer mogelijkheden. Wat dacht je er van om de volgende dingen toe te voegen:

  • klein gesneden blokjes salami of cervelaat
  • knoflook croutons (zelfgemaakt natuurlijk!)
  • pijnboompitten
  • taugé
  • (diepvries)doperwten
  • vervang de zoete aardappel door gewone aardappel
Bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep

Prep: 5 min
Kook: 15 min
Totaal: 20 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 zoete aardappel ca. 300 gr
  • 1 bloemkool
  • 500 ml amandelmelk
  • 500 ml groenten bouillon
  • peper en zout
  • currypoeder
  • gerookt paprikapoeder
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd de ui, knoflook, bloemkool en zoete aardappel in hapklare brokken.
  • Verhit wat olie in een soeppan en bak hierin de ui tot ze glazig zien, voeg dan de knoflook toe en bak dit nog even mee.
  • Doe de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes erbij en bak dit nog een minuutje of twee mee.
  • Schenk dan de amandelmelk en groenten bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Na ongeveer 15 minuten is alles wel gaar en kun je de staafmixer er in zetten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Strooi er dan wat curry- en paprikapoeder over en besprenkel het geheel met wat olijfolie.
Diner, Lunch
Nederlands
Bloemkool recept, Bloemkoolsoep, Bloemkoolsoep recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review