Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik gek op bloemkool en ik heb het dan ook op veel manieren gegeten, maar nog nooit als soep. Ik vond dat daar maar eens verandering in moest komen. Superblij ben ik met dat besluit, want deze soep zal vaker op tafel gaan komen.
Onderstaand recept zie ik dan ook als een basisrecept voor deze overheerlijke romige bloemkoolsoep. Hoe je supersnel je bloemkool ontdoet van die harde stronk in het midden kun je hier zien. Maar voor dit recept maakt het eigenlijk niet eens zo heel veel uit hoe je het doet, de staafmixer wordt toch gebruikt aan het eind.
Voordeel van deze soep is dat het ook nog eens low budget is: je kunt tenslotte een goedkope niet zo fraai ogende bloemkool van de markt meenemen voor dit recept.
Recept romige bloemkoolsoep
Zo wordt de soep nog lekkerder
Wat dacht je er van om de volgende ingrediënten toe te voegen:
- knoflook croutons (zelfgemaakt natuurlijk!)
- pijnboompitten
- taugé
- (diepvries)doperwten
- vervang de zoete aardappel door gewone aardappel
- strooi er gebakken speckjes over
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!