Romige bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep

0 Comments  /  Direct naar recept

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik gek op bloemkool en ik heb het dan ook op veel manieren gegeten, maar nog nooit als soep. Ik vond dat daar maar eens verandering in moest komen. Superblij ben ik met dat besluit, want deze soep zal vaker op tafel gaan komen. Onderstaand recept zie ik dan ook als een basisrecept voor deze overheerlijke romige bloemkoolsoep. Hoe je supersnel je bloemkool ontdoet van die harde stronk in het midden kun je hier zien. Maar voor dit recept maakt het eigenlijk niet eens zo heel veel uit hoe je het doet, de staafmixer wordt toch gebruikt aan het eind 😉 Voordeel van deze soep is dat het ook nog eens low budget is: je kunt tenslotte een goedkope niet zo fraai ogende bloemkool van de markt meenemen voor dit recept.

Romige bloemkoolsoep

20 maart 2019
: 3-4 personen
: 5 min
: 15 min
: 20 min

Heerlijke maaltijdsoep of voorafje.

Door:

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 zoete aardappel (ca. 300 gr)
  • 1 bloemkool
  • 500 ml amandelmelk
  • 500 ml groenten bouillon
  • peper en zout, naar smaak
  • currypoeder
  • (gerookt) paprikapoeder
  • olijfolie
Instructies
  • Stap 1 Snijd de ui, knoflook, bloemkool en zoete aardappel in hapklare brokken.
  • Stap 2 Verhit wat olie in een soeppan en bak hierin de ui tot ze glazig zien, voeg dan de knoflook toe en bak dit nog even mee.
  • Stap 3 Doe de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes erbij en bak dit nog een minuutje of twee mee.
  • Stap 4 Schenk dan de amandelmelk en groenten bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Stap 5 Na ongeveer 15 minuten is alles wel gaar en kun je de staafmixer er in zetten.
  • Stap 6 Breng op smaak met peper en zout.
  • Stap 7 Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Strooi er dan wat curry- en paprikapoeder over en besprenkel het geheel met wat olijfolie.

Variatie

Zoals je kunt zien op de foto’s had ik er ook nog wat spekjes bij gedaan. Heerlijk was dat. En als ik mijn fantasie er even op los laat dan zie ik al snel nog meer mogelijkheden. Wat dacht je er van om de volgende dingen toe te voegen:

  • klein gesneden blokjes salami of cervelaat
  • knoflook croutons (zelfgemaakt natuurlijk!)
  • pijnboompitten
  • taugé
  • (diepvries)doperwten
  • vervang de zoete aardappel door gewone aardappel

Hoe maak jij je bloemkoolsoep normaal gesproken? Schreeuw het er maar uit in de comments hieronder!


Gerelateerde berichten

Bloemkoolcurry met mango en kipfilet

Bloemkoolcurry met mango en kipfilet

Na de vakantie weer zelf de keuken in moeten is toch een vreemd iets. Want wat ga je nou eten als je geen menukaart voor je neus hebt?! Dus op naar de supermarkt. Daar liep ik een flinke tijd te drentelen bij de groente-afdeling. Mijn […]

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

In dit artikel vertelde ik over het gemak waarmee je meer groenten kunt eten. Nou, met dit recept voor fritatta’s van bloemkool en broccoli, krijg je dus ongemerkt heel veel groenten naar binnen. En lekker dat het is! Als je je aan onderstaand recept houdt […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.