Vroeger werden wentelteefjes gemaakt vanwege armoe. Nou ja, in zoverre dat men oud brood – wat nog net niet beschimmeld was – niet weggooide maar gewoon nog gebruikte. Wat melk en eieren, brood erin wentelen en bakken maar. Tegenwoordig wordt het allang niet meer gegeten om deze reden, maar omdat het zo ontzettend lekker is.
Het wordt in grote delen van Europa gegeten, dus mocht je er in het buitenland nou trek in krijgen, vraag dan gerust om French toast. Want zo staan onze wentelteefjes ook bekend.
Simpele wentelteefjes
Je kunt ze natuurlijk gewoon eten met wat suiker en kaneel. Maar je maakt er meteen wat feestelijks van als je er rood fruit en wat lobbige room bij geeft. Je kunt het zo luxe en feestelijk maken als je zelf wilt natuurlijk. In onderstaande versie werd er wat honing bij gedaan (door manlief) en wat suiker (voor mij). Hoe ik ze ook serveer, voor mij blijft het altijd een feestelijk gerechtje.
Ik had geen melk in huis, dus gebruikte kokosmelk. Je kunt natuurlijk ook amandelmelk gebruiken of een andere vorm die voor jou geschikt is. Net als het brood: indien je glutenvrij moet eten gebruik je natuurlijk je glutenvrije – oude – brood.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!