Wentelteefjes: een ouderwetse lekkernij

Vroeger werden wentelteefjes gemaakt vanwege armoe. Nou ja, in zoverre dat men oud brood – wat nog net niet beschimmeld was – niet weggooide maar gewoon nog gebruikte. Wat melk en eieren, brood erin wentelen en bakken maar. Tegenwoordig wordt het allang niet meer gegeten om deze reden, maar omdat het zo ontzettend lekker is.

Het wordt in grote delen van Europa gegeten, dus mocht je er in het buitenland nou trek in krijgen, vraag dan gerust om French toast. Want zo staan onze wentelteefjes ook bekend.

Simpele wentelteefjes

Je kunt ze natuurlijk gewoon eten met wat suiker en kaneel. Maar je maakt er meteen wat feestelijks van als je er rood fruit en wat lobbige room bij geeft. Je kunt het zo luxe en feestelijk maken als je zelf wilt natuurlijk. In onderstaande versie werd er wat honing bij gedaan (door manlief) en wat suiker (voor mij). Hoe ik ze ook serveer, voor mij blijft het altijd een feestelijk gerechtje.

Ik had geen melk in huis, dus gebruikte kokosmelk. Je kunt natuurlijk ook amandelmelk gebruiken of een andere vorm die voor jou geschikt is. Net als het brood: indien je glutenvrij moet eten gebruik je gewoon glutenvrij brood.

wentelteefjes

Wentelteefjes

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 303 kcal

Ingrediënten
 

  • 4 boterhammen
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • ½ tl kaneel
  • 200 ml melk
  • boter ((om in te bakken))

Aan de slag
 

  • Klop het ei en de eidooier even met een vork en klop er dan de melk en kaneel door.
    wentelteefjes
  • Je kunt de korsten van het brood snijden, maar er ook aan laten zitten. Net wat je lekker vindt.
  • Wentel de boterhammen door het eimengsel en bak ze in een koekenpan in een klontje boter.
    wentelteefjes
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *