Gazpacho is een koude Spaanse soep die je kunt eten als amuse, voorgerecht of gezellig bij de tapas kunt nuttigen. Van origine wordt het gemaakt van rauwe kruiden en groenten. Maar in de loop der tijd zijn er natuurlijk vele variaties op gemaakt. Dat kan en dat mag. Als je het maar ijskoud serveert. Lekker dorstlessend en bomvol met vitamines natuurlijk.
Croutons
Ik vind croutons altijd erg lekker in de soep. In warme, maar ook in koude soep. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken door wat oud brood in blokjes te snijden en te bakken in boter met wat uitgeperste tenen knoflook.
Materiaal
Ingrediënten
Gazpacho
- 1 kilo tomaten
- 1 teen knoflook
- ½ ui
- 1½ paprika, groen
- 1½ komkommers
- 50 ml olijfolie, extra vierge
- 25 ml rode wijnazijn
- water, koud
- peper en zout
Garnering
- ½ komkommer
- ½ paprika
- ½ ui
- rucola, optioneel
Zo maak je het
Gazpacho
- Doe alle ingrediënten voor de gazpacho in een blender of keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Voeg steeds een klein beetje koud water toe, net zolang tot de soep de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
Garnering
- Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd de ui in kleine stukjes. Snijd de paprika in blokjes.
Serveren
- Serveer de gazpacho ijskoud en zet de blokjes ui, komkommer en paprika er in bakjes naast.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!