Gazpacho: een lekker koud soepie!

Gazpacho is een koude Spaanse soep die je kunt eten als amuse, voorgerecht of gezellig bij de tapas kunt nuttigen. Van origine wordt het gemaakt van rauwe kruiden en groenten. Maar in de loop der tijd zijn er natuurlijk vele variaties op gemaakt. Dat kan en dat mag. Als je het maar ijskoud serveert. Lekker dorstlessend en bomvol met vitamines natuurlijk.

Croutons

Ik vind croutons altijd erg lekker in de soep. In warme, maar ook in koude soep. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken door wat oud brood in blokjes te snijden en te bakken in roomboter met wat uitgeperste tenen knoflook. Ik zeg mjammie!

Gazpacho

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 8 personen
Calorieën: 97kcal

Ingrediënten

  • 1 kilo tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 groene paprika
  • 2 komkommers
  • 50 ml olijfolie (extra vierge)
  • 25 ml rode wijnazijn
  • koud water
  • peper en zout
  • rucola

Instructies

  • Pel en halveer de tomaten. Snijd de ui fijn, maar niet snipperen. Snijd de paprika 's in stukjes en snijd de komkommers in plakjes (nadat je ze geschild hebt natuurlijk).
  • Doe de tomaten, knoflook, een paprika, een komkommer, de helft van de ui, olijfolie en azijn in een blender of keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Voeg steeds een klein beetje koud water toe, net zolang tot de soep de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de gazpacho ijskoud en zet de overgebleven ui, komkommer en paprika er in bakjes naast. Men kan dan zelf nog beslissen of ze er wat van aan de soep toe willen voegen. Ik ben dol op rucola en heb dus wat blaadjes toegevoegd.

Nutrition

Calories: 97kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 2g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Sodium: 8mg | Potassium: 386mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *