Gazpacho: een lekker koud soepie!

Gazpacho is een koude Spaanse soep die je kunt eten als amuse, voorgerecht of gezellig bij de tapas kunt nuttigen. Van origine wordt het gemaakt van rauwe kruiden en groenten. Maar in de loop der tijd zijn er natuurlijk vele variaties op gemaakt. Dat kan en dat mag. Als je het maar ijskoud serveert. Lekker dorstlessend en bomvol met vitamines natuurlijk.

Croutons

Ik vind croutons altijd erg lekker in de soep. In warme, maar ook in koude soep. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken door wat oud brood in blokjes te snijden en te bakken in roomboter met wat uitgeperste tenen knoflook. Ik zeg mjammie!

Gazpacho

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 8 personen
Calorieën: 97 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 kilo tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 groene paprika
  • 2 komkommers
  • 50 ml olijfolie ((extra vierge))
  • 25 ml rode wijnazijn
  • koud water
  • peper en zout
  • rucola

Aan de slag
 

  • Pel en halveer de tomaten. Snijd de ui fijn, maar niet snipperen. Snijd de paprika 's in stukjes en snijd de komkommers in plakjes (nadat je ze geschild hebt natuurlijk).
  • Doe de tomaten, knoflook, een paprika, een komkommer, de helft van de ui, olijfolie en azijn in een blender of keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Voeg steeds een klein beetje koud water toe, net zolang tot de soep de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de gazpacho ijskoud en zet de overgebleven ui, komkommer en paprika er in bakjes naast. Men kan dan zelf nog beslissen of ze er wat van aan de soep toe willen voegen. Ik ben dol op rucola en heb dus wat blaadjes toegevoegd.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

 

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *