Bloemkoolverrassing

Ken je die “kiekeboe-gehaktballen”? Dan denk je een gehaktbal te krijgen en als je hem dan aansnijdt zit er ineens een gekookt ei in. Voor kinderen is dit ook altijd heel leuk. Nou, deze bloemkool uit de airfryer is eigenlijk net zo iets! Je vindt hiervan talloze variaties op het internet en de meeste recepten zijn voor de oven. Maar die heb je natuurlijk zo omgezet naar een airfryer recept. En net als met ovens hebben ook airfryers verschillende temperaturen en/of tijden nodig. Dat is even spelen en oefenen!

Gehakt

Hieronder heb ik een suggestie gedaan voor het gehakt, maar je kunt het natuurlijk ook klaarmaken zoals je gewend bent om gehakt aan te maken. Zelf gehaktkruiden maken is overigens heel simpel.

Zoals je ziet had ik het ontbijtspek beter rondom kunnen blijven toevoegen in plaats van er over heen te leggen. De uiteinden zijn wat opgekruld. Maar het was er niet minder lekker om!

bloemkool uit de airfryer
Bereiding 45 minuten
Gang Diner
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 blokjes maggi
  • 250 gram rundergehakt
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 2 ons ontbijtspek
  • water
  • peper

Zo maak je het

  • Maak de bloemkool schoon, maar laat hem wel heel! Zet ondertussen een pan water op (groot genoeg voor de gehele bloemkool) en verkruimel hier de maggiblokjes boven. Als het water kookt leg je de bloemkool erin met een schuimspaan en laat het geheel tien minuten koken.
  • Snijd het sjalotje fijn en pers het teentje knoflook uit. Meng dit met het gehakt en de paprikapoeder. Kneed er wat versgemalen peper door.
  • Als de bloemkool klaar is haal je hem met een schuimspaan uit de pan, of giet het af. Laat de bloemkool afkoelen en uitlekken. Maak dan een “lap” van het gehakt en drapeer dat om de bloemkool.
  • Drapeer nu het ontbijtspek er om heen, net zo lang tot je geen gehakt meer ziet. Zet het her en der vast met een prikkertje, dan weet je zeker dat je airfryer heel en schoon blijft.
  • Leg het geheel in de airfryer en stel de temperatuur in op 180℃ en de tijd op 20 minuten. LET WEL: Tijden en graden kunnen per merk verschillen. Hou het dus altijd goed in de gaten!
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

2 gedachten over “Bloemkoolverrassing”

Plaats een reactie

Review