Bloemkoolverrassing

Ken je die “kiekeboe-gehaktballen”? Dan denk je een gehaktbal te krijgen en als je hem dan aansnijdt zit er ineens een gekookt ei in. Voor kinderen is dit ook altijd heel leuk. Nou, deze bloemkool uit de airfryer is eigenlijk net zo iets! Je vindt hiervan talloze variaties op het internet en de meeste recepten zijn voor de oven. Maar die heb je natuurlijk zo omgezet naar een airfryer recept. En net als met ovens hebben ook airfryers verschillende temperaturen en/of tijden nodig. Dat is even spelen en oefenen!

 

Gehakt

Hieronder heb ik een suggestie gedaan voor het gehakt, maar je kunt het natuurlijk ook klaarmaken zoals je gewend bent om gehakt aan te maken. En wil je eens zelf gehaktkruiden maken? Kijk dan even hier.

Zoals je ziet had ik het ontbijtspek beter rondom kunnen blijven toevoegen in plaats van er over heen te leggen. De uiteinden zijn wat opgekruld. Maar het was er niet minder lekker om!

bloemkool uit de airfryer

Bloemkool, gehakt en spek uit de airfryer

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 392kcal

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (kleintje)
  • 2 blokjes maggi
  • 250 gram gehakt
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • water
  • peper (versgemalen)

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon, maar laat hem wel heel! Zet ondertussen een pan water op (groot genoeg voor de gehele bloemkool) en verkruimel hier de maggiblokjes boven. Als het water kookt leg je de bloemkool erin met een schuimspaan en laat het geheel tien minuten koken.
    bloemkool uit de airfryer
  • Snijd het sjalotje fijn en pers het teentje knoflook uit. Meng dit met het gehakt en de paprikapoeder. Kneed er wat versgemalen peper door.
  • Als de bloemkool klaar is haal je hem met een schuimspaan uit de pan, of giet het af. Laat de bloemkool afkoelen en uitlekken. Maak dan een "lap" van het gehakt en drapeer dat om de bloemkool.
  • Drapeer nu het ontbijtspek er om heen, net zo lang tot je geen gehakt meer ziet. Zet het her en der vast met een prikkertje, dan weet je zeker dat je airfryer heel en schoon blijft.
    bloemkool uit de airfryer
  • Leg het geheel in de airfryer en stel de temperatuur in op 180℃ en de tijd op 20 minuten. LET WEL: Tijden en graden kunnen per merk verschillen. Hou het dus altijd goed in de gaten!

Nutrition

Calories: 392kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 36g | Fat: 22g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 111mg | Sodium: 569mg | Potassium: 1034mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *