Milde curry met pompoen

Deze milde curry is heerlijk met bloemkoolrijst of zucchetti (courgette slierten), maar ook met een frisse salade. Doe je niet aan paleo? Dan kun je het natuurlijk ook gewoon eten met gewone rijst. Heb je brood op je dieet staan? Maak er dan deze naan bij, heerlijk om de curry mee op te pakken!

Liever meer pit?

Voeg dan een (of meer) in ringen gesneden peper(s) toe. Wil je wel lekker pittig, maar moet het niet té gek worden? Verwijder dan de zaadlijsten. Dit doe je makkelijk door eerst even over het aanrecht te rollen, het kontje er af te snijden en dan de peper met de opening naar beneden (!) op de rand van de gootsteen te slaan.

Ik vond het heerlijk, manlievv vond het erg lekker maar wat vlak van smaak. Waarschijnlijk omdat ik eens niet een lading pepers, sambal of harissa heb gebruikt 😉

Milde curry

Milde curry met pompoen uit de slowcooker

Prep: 10 min
Kook: 8 uur
Totaal: 8 uur 10 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ flespompoen
  • 2 tenen knoflook
  • kerrie
  • kaneel
  • laos
  • santen
  • 1 runderlap
  • koriander
  • peper en zout
  • 150 ml water

Instructies

  • Pel de ui en snijd hem in dunne halve ringen. Schil de pompoen, verwijder de zaden en draden en snijd hem in dobbelsteentjes. Pel de knoflook en snijd grof in plakjes. Snijd als laatste het vlees in stukken.
  • Doe de uienringen, blokjes pompoen, vlees, knoflook, kerrie, kaneel en laos in de slowcooker en meng het geheel goed.
  • Verdeel de in stukjes gesneden santen erover en voeg ca. 150 ml water toe.
  • Plaats de deksel op de pot en zet de slowcooker op low en stel de timer in op 8 uur.
  • Schep het geheel nog een keer goed door elkaar als het klaar is en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de koriander grof en strooi vlak voor het serveren over de curry.
Hoofdgerecht
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review