Aubergine met ei, heerlijk bij pasta

Peuters zitten soms in een nee-fase, ik ben beland in een Italiaanse fase geloof ik. Nee. Weet ik zeker! Ik lees zo’n beetje alles wat los en vast zit aan Italiaanse recepten en dergelijke, en denk onderhand in pasta ? Onlangs at ik zelfgemaakte strichetti met een rode saus, gevuld met chipolata (NEE GEEN TOETJE) en daarnaast stond dit aubergine met ei gerecht op tafel. Het is heerlijk. Bovendien ook nog eens simpel om te maken. De lekkerste Italiaanse gerechten vind ik de simpele gerechten. Niet te veel poespas, maar wel veel smaak. En dat lukt natuurlijk al gauw als er tomaten en Parmezaanse kaas aan te pas komen.

aubergine met ei

Aubergine met eieren

Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 eieren
  • bloem
  • boter en olijfolie
  • tomatenpuree
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas, optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160℃.
  • Snijd de aubergine in plakken en bestrooi ze met bloem.
  • Verhit roomboter en olie in een koekenpan en bak hierin de plakken aubergine tot ze goudbruin gekleurd zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Vet een ovenschaal in met roomboter en leg hierin de plakken aubergine, enigszins dakpansgewijs.
  • Leg her en der een theelepeltje tomatenpuree op de aubergine (zoals je op de foto ziet, was ik dat vergeten).
  • Breek een ei boven een plak aubergine en herhaal dit met het andere ei, bij een andere plak. Strooi er zout en versgemalen peper over.
  • Plaats de schaal in de oven. Het is klaar zodra het eiwit is gestold.
  • Vlak voor het serveren kun je de Parmezaanse kaas erover strooien.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie