Een salade waar Johma van kan leren, al zeg ik het zelf! Deze avocado kip salade is geweldig op een boterham tijdens de lunch, op een flinke bol als lichte maaltijd ’s avonds of gewoon heerlijk om rijkelijk je toast te besmeren.
Avocado kip salade maken
In een kwartiertje staat dit lekkers op tafel en het is supersimpel! Laat een kippenbouillonblokje in een pan met water vallen en breng dat aan de kook. Zodra het water kook leg je de kipfilets erin. Laat de kip in 15 minuten gaar worden. Ondertussen ontdoe je de avocado’s van schil en pit en prak je ze. Doe de overige ingrediënten, behalve de bieslook, erdoor en zet het opzij. Zodra de kip gaar is haal je het uit de pan en pluk je het met 2 vorken. Laat de kip afkoelen en roer het door het avocadomengsel.
Beleg er een boterham of flinke bol mee en strooi er geknipte bieslook over.
Met de hoeveelheid van dit recept kun je vier (tijger)bollen ruim beleggen.
Wat is dat broodje ernaast
Het broodje ernaast is belegd met homemade rode bieten hummus en geroosterde groenten. Ik was te lui om de groenten te roosteren, dus kwam uit een pakje in het koelschap van de Albert Heijn.
