Butterchicken uit de slowcooker: boterzachte kip

De slowcoker

Wat is dat toch een fijn apparaat! Veelal snijd ik ingrediënten al klein de avond voordat ik het ga eten. Dan hoef ik ‘s morgens alleen maar alles in de slowcooker te stoppen. Als ik dan na een dag werken thuis kom ruikt het heerlijk in huis en kan ik zo aan tafel! Deze butter chicken vergt wel iets meer tijd omdat je alles eerst even aan moet bakken. Desalniettemin is dit gerecht meer dan de moeite waard.

Butterchicken

Ik at dit voor het eerst in een Indiaas restaurant, jaren geleden. Eigenlijk was ik het alweer vergeten totdat ik het tijdens een verjaardagsfeestje weer kreeg opgeschept. Daar was ie weer: de boterkip! Wat heb ik er van genoten. En nu wil ik jullie hier ook van laten genieten.

Serveer het met een geurige pandanrijst en doperwten. Of geef er een flink stuk naan bij!

butter chicken

Butterchicken uit de slowcooker: boterzachte kip

Boterzachte kip waar je je vingers bij opeet. Je gasten zullen je dankbaar zijn als je dit voorzet.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 30 minuten
Porties: 6 personen
Calorieën: 549 kcal

Ingrediënten
 

  • 2 el boter
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 kipfilets ((grote))
  • 2 uien ((fijn gesneden))
  • 3 tenen knoflook ((fijn gesneden))
  • 2 tl currypoeder
  • 1 el currypasta
  • 2 tl tandoori masala
  • 1 tl garam masala
  • 175 gr tomatenpuree
  • 15 kardemom peulen
  • 1 blik kokosmelk
  • 200 gr yoghurt ((dikke))
  • zout en peper ((naar smaak))

Aan de slag
 

  • Snijd de kipfilet in grove stukken.
  • Verhit boter en olie in een koekenpan.
  • Bak hierin de kip tot het een mooi bruin kleurtje heeft. Schep de kip in de slowcooker.
  • Temper het vuur en bak de uien tot ze zacht zijn. Voeg ze dan toe aan de slowcooker.
  • Bak in het achtergebleven vet de knoflook en kruiden even kort aan en schep in de slowcooker.
  • Giet nu de tomatenpuree en kokosmelk in de slowcooker en breng op smaak met zout en peper. Roer alles even goed door.
  • Zet de slowcooker op low voor ongeveer 6 uur.
  • Roer een half uur voordat het klaar is de yoghurt er door.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

butterchicken

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *