Kampkerriekos

Lekker makkelijk op de camping. Een week of wat geleden kreeg ik via e-mail een vraag. Klopte het dat er maar één recept op de website voorkomt voor de Skottelbraai??? Dat moest ik helaas bevestigen. De skottelbraai van Cadac is echt een prachtding. Maar ook erg groot, zwaar en onhandig met afwassen. Dat is niet erg als je een gezellig clubje te eten krijgt. Wanneer je met zijn tweetjes bent vind ik het wel een beetje overkill. Het ding staat dan ook meer in de schuur dan in de tuin. Ik ben gaan speuren op internet of er een recept zou zijn waarvoor ik hem uit de schuur wilde halen. Hij staat nog steeds in de schuur, maar onderstaand recept wil ik heel graag met jullie delen.

Dit recept heb ik van internet geplukt en met toestemming plaats ik het hier. En aangezien ik het zelf (nog) niet heb gemaakt heb ik er op Pixabay een mooie foto bij gezocht.

Ondanks dat ik denk dat iedereen het wel begrijpt, staat er toch maar een vertaling achter.

Waardering

Bereidingstijd 30 minuten
4 personen

Materiaal

  • Maar het kan ook in een wok of hapjespan natuurlijk!

Ingrediënten

  • 500 gram boerewors, in skywe gesny (worst, in plakjes gesneden)
  • 2 uie, gekap (gesnipperde uien)
  • 2 knoffelhuisies, gekneus (tenen knoflook, geperst)
  • 2 ml rissiepoeier (cayennepeper)
  • 15 ml kookolie (olijfolie)
  • 250 ml vleisaftreksel (bouillon)
  • 15 ml kerriepoeier (kerriepoeder)
  • 30 ml suurlemoensap (citroensap)
  • 15 ml tamatiepuree (tomatenpuree)
  • 5 ml sout (zout)
  • 2 ml vars gemaalde swartpeper (vers gemalen peper)
  • 3 aartappels, in blokkies gesny (aardappels, in blokjes gesneden)
  • 4 piesangs, in skywe gesny (bananen, in plakjes gesneden)

Zo maak je het

  • Rooster wors tot byna gaar. Hou eenkant warm.
    (Bak de plakjes worst tot ze bijna gaar zijn, schuif dan opzij zodat het niet direct boven de vuurbron ligt.)
  • Soteer intussen knoffel en ui in verhitte kookolie. Voeg rissie- en kerriepoeier by en braai effens.
    (Fruit intussen de knoflook en ui in de olijfolie. Voeg vervolgens cayennepeper en kerriepoeder toe en bak even mee.)
  • Voeg verhitte vleisaftreksel, tamatiepuree, suurlemoensap, sout en peper by.
    (Voeg de warme bouillon, tomatenpuree, citroensap, zout en peper toe.)
  • Voeg aartappels en wors by en prut vir 20 minute. Voeg piesangs by, meng goed en verhit deeglik.
    (Schuif de plakjes worst in de bouillon en voeg de aardappelen toe. Laat dit ongeveer 20 minuten pruttelen. Voeg de bananen toe en verwarm dit mee.)
  • Sit voor met gebotterde heelgraanbrood.
    (Serveer met beboterd volkorenbrood.)
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review