Gevulde paprika’s met noten

Gevulde paprika’s met noten, quinoa en tomatensaus leek me wel wat. Maar toen alles zo eenmaal op het bord lag sloeg de twijfel toe. Het leek me allemaal wat flauw met alleen wat peper en oregano. Maar eerlijk is eerlijk: we hebben er echt van genoten. Zelfs mijn man, die niet zo heel erg dol is op paprika’s, vond het heerlijk.

Vegetarisch

We eten de laatste tijd steeds vaker vegetarisch. We hebben bewust besloten om wat minder vaak vlees te eten. Het valt me eigenlijk pas echt op wanneer ik nieuwe recepten op de website plaats. Waar ik voorheen meestal begon met vlees, ontbreekt het tegenwoordig helemaal in de recepten. En als ik eerlijk ben mis ik het niet eens heel erg. Ik denk dat ik mezelf nu wel een flexitariër mag noemen. Vleesvervangers eet ik (nog) niet, althans niet de vervangers die door bijvoorbeeld de Vegetarische Slager worden verkocht. Voor mij zijn ei en noten op dit moment de vervangers. En peulvruchten natuurlijk.

Of toch liever vlees

Voeg dan in het begin wat (kip)gehakt toe. Theelepeltje ras el hanout meebakken en je hebt weer een heel nieuw recept om van te smullen.

In Haarlem zit een slager (Slager Stan) die écht geweldig vlees verkoopt. Het vlees is totaal niet te vergelijken met vlees uit de supermarkt. Echt niet. Kipdijfilet uit de supermarkt heeft meer smaak dan kipfilet, maar haal je de dijtjes bij Stan in Haarlem dan weet je niet wat je proeft! Heul veul smaeck! Maar ja, je moet maar net in de buurt van Haarlem wonen.

Recept gevulde paprika’s

Gevulde paprika's met noten en tomatensaus

Gevulde paprika’s met noten, quinoa en tomatensaus

Een heerlijk vegetarisch gerecht, waarbij je vlees niet mist. Toch een stukje vlees? Voeg dan wat gehakt toe aan de tomatensaus.
Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el oregano
  • 2 paprika's
  • 2 boterhammen, volkoren, mag oud zijn
  • 2 el gemengde noten
  • peper
  • 150 gram quinoa, of bulgur / linzen / couscous
  • 5 takjes peterselie, om te garneren

Instructies

  • Pel de uien en snipper ze. Snijd de knoflook fijn of pers het uit boven de stukjes ui.
  • Was en snijd de bleekselderij in dunne ringetjes. Was de paprika's en halveer ze. Hak de noten grof. Scheur het brood in stukken. Zet alles opzij tot gebruik.
  • Verhit de olie in een hapjespan (met deksel) en fruit hierin de ui en knoflook. Als het zacht wordt haal je de helft van het mengsel uit de pan en zet je het even opzij.
  • Voeg dan de bleekselderij toe aan de pan en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met peper.
  • Neem twee eetlepels van deze tomatensaus en meng dat samen met het uimengsel dat je opzij had gezet. Meng hier het brood en de noten door. Kneed het even goed door elkaar en vul de paprika's met dit mengsel.
  • Zet de paprika's in de pan en doe de deksel op de pan. Laat de paprika's in ongeveer 20 minuten gaar worden. Kijk halverwege de tijd even onder het deksel. Voeg eventueel een beetje bouillon of water toe.
  • Kook ondertussen de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking (of couscous, linzen, bulgur of wat je dan ook in huis hebt).
  • Was de peterselie en snijd of knip dit fijn.
  • Verdeel de tomatensaus over twee borden, zet daar twee halve paprika's bij en verdeel de quinoa. Garneer met de peterselie. Eet smakelijk!

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie