Gebakken ananas, geroosterde kokos en limoenyoghurt

Tropisch paradijs; hier kom ik! Met deze gebakken ananas, geroosterde kokos en frisse limoenyoghurt waan je je in tropische oorden. Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik al dol op kokos. Het maakt eigenlijk niet zo gek veel uit hoe het is verwerkt, als het maar kokos is. En dan ananas… heerlijk op de pannenkoek, pizza, BBQ, door de prei en … heb ik al gezegd dat ik ananas lekker vind? Dit toetje is voor mij dan ook eigenlijk wel hemel op aarde te noemen!

Ananas weetjes

Ananas heeft weinig calorieën en een hoog vitamine C gehalte. Ideale combinatie dus. En dan nog even een gezondheidslijstje:

  • bloeddrukverlagend
  • tegen verkoudheid
  • bevordert spijsvertering
  • verbetert immuunsysteem
  • versterkt botten
  • en nog veel meer…

Als je de bovenkant van de ananas afsnijdt en je zet de kroon in de grond dan zou daar weer een nieuwe plant moeten komen. Ik heb het jaren geleden geprobeerd, maar dat werd een fiasco. Misschien zijn de vingers inmiddels wat groener en moest ik me er maar weer eens aan wagen.

Herkennen van een rijpe ananas

Natuurlijk de geur, als een erg sterke ananasgeur je neus binnendringt is ‘ie rijp. Daarnaast moeten de ‘ogen’ mooi glanzen en kun je de middelste bladeren van de kroon makkelijk lostrekken.

Meer over ananas lees je op deze Wikipedia pagina.

gebakken ananas, kokos en limoenyoghurt

Gebakken ananas, geroosterde kokos en limoenyoghurt

Waan je in een tropisch paradijs met dit overheerlijke dessert.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 1 el geraspte kokos
  • ½ ananas
  • ½ limoen (schil en sap)
  • 4 el Turkse yoghurt (of Griekse)

Aan de slag
 

  • Rooster de kokos in een droge koekenpan. Blijf voortdurend omscheppen.
  • Maak de ananas schoon en snijd het in stukjes. Bak de stukjes aan beide kanten in een droge koekenpan.
  • Borstel de limoen schoon en rasp de schil. Roer het sap en de rasp door de yoghurt. Ik hou wel van een beetje zuur.
  • Bestrooi de ananas met de geroosterde kokos en geef er de limoenyoghurt bij.

Om de overgebleven halve limoen vers en sappig te houden maak ik gebruik van foodhuggers. Ik heb ze ook groter, die gebruikte ik om de rest van de ananas goed te kunnen bwaren in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
gebakken ananas

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *