Pittige Spaanse paprikasoep

Deze pittige Spaanse paprikasoep is heerlijk op hete dagen. Het is snel klaar en een redelijk lichte maaltijd. Door de bonen geeft het wel voldoende vulling. Het recept is voor twee personen, maar het is flink wat. Volgens mij heb ik normale diepe borden en ik kon er toch zeker vijf vullen. Dus alhoewel ik het overheerlijk vond op een hete dag (het was toen gevoelsmatig 30°C) vond ik het wel te veel.

Paprika snijden

Paprika snijden is een werkje van niks. Ik heb al heel wat gehak voorbij zien komen. Dan moet je daarna nog weer de zaadlijsten verwijderen en de pitjes eruit zien te krijgen. Onhandig vind ik. Ik snijd van boven naar beneden waarbij ik de zaadlijst eigenlijk al ontwijk. Uiteindelijk hou ik een steeltje in mijn hand met daaraan bungelend een bolletje met zaadjes. Voordelig snijden noem ik dat. Het lijkt een beetje op wat ze in dit filmpje doen.

Spaanse peper

Een Spaanse peper snel van de zaadjes ontdoen gaat als volgt. Snijd het kopje met het steel er af en pak de peper bij het uiteinde vast. Sla hem nu voorzichtig op de rand van de gootsteen leeg. Wil je echt ieder zaadje en de zaadlijst verwijderd hebben, dan zit er niets anders op dan hem overdwars open te snijd en voorzichtig met een scherp mesje aan de gang te gaan.

pittige paprikasoep

Pittige Spaanse paprikasoep

Een heerlijke pittige soep. Heb je het liever iets minder pittig, verwijder dan de zaadjes.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 503 kcal

Keukenspullen

Ingrediënten
 

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 4 tomaten
  • 1 Spaanse peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 blik boterbonen (limabonen)
  • 8 takjes peterselie
  • 600 ml water
  • 2 volkoren pita's

Aan de slag
 

  • Maak de groenten schoon. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika's en tomaten in blokjes.
  • Snijd de peper klein. Wil je het minder pittig, verwijder dan de zaadlijst en pitjes.
  • Fruit de ui en knoflook in de olie. Als dit zacht en glazig is voeg je de paprika's en tomaten toe. Bak dit even een paar minuten mee.
  • Leg de laurierblaadjes op het mengsel en giet het water erbij. Laat het geheel tien miuten koken.
  • Verwijder nu de laurierblaadjers en pureer alles in de keukenmachine of met een staafmixer.
  • Laat de boterbonnen uitlekken en spoel ze goed af. Roer de bonen dan door de soep en laat het geheel nog een paar minuten koken.
  • Was de peterselie en snijd of knip deze ondertussen fijn.
  • Besmeer de pitabroodjes met wat olijfolie en bak deze in een droge koekenpan. Ik vind dit lekkerder dan uit de oven of broodrooster. Maar dat kan natuurlijk ook.
  • Verdeel de soep over twee borden of kommen en strooi de peterselie erover. Snijd de pita's in puntjes en serveer erbij.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *