Deze pittige Spaanse paprikasoep is heerlijk op hete dagen. Het is snel klaar en een redelijk lichte maaltijd. Door de bonen geeft het wel voldoende vulling. Het recept is voor twee personen, maar het is flink wat. Volgens mij heb ik normale diepe borden en ik kon er toch zeker vijf vullen. Dus alhoewel ik het overheerlijk vond op een hete dag (het was toen gevoelsmatig 30°C) vond ik het wel te veel.
Paprika snijden
Paprika snijden is een werkje van niks. Ik heb al heel wat gehak voorbij zien komen. Dan moet je daarna nog weer de zaadlijsten verwijderen en de pitjes eruit zien te krijgen. Onhandig vind ik. Ik snijd van boven naar beneden waarbij ik de zaadlijst eigenlijk al ontwijk. Uiteindelijk hou ik een steeltje in mijn hand met daaraan bungelend een bolletje met zaadjes. Voordelig snijden noem ik dat. Het lijkt een beetje op wat ze in dit filmpje doen.
Spaanse peper
Een Spaanse peper snel van de zaadjes ontdoen gaat als volgt. Snijd het kopje met het steel er af en pak de peper bij het uiteinde vast. Sla hem nu voorzichtig op de rand van de gootsteen leeg. Wil je echt ieder zaadje en de zaadlijst verwijderd hebben, dan zit er niets anders op dan hem overdwars open te snijd en voorzichtig met een scherp mesje aan de gang te gaan.
Recept Spaanse paprikasoep
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!