Kruidige kipcurry

Iedere keer wanneer ik kip eet (en dat is best vaak) dan hoor ik dat oude reclamedeuntje voorbij komen in mijn hoofd. ?? Kip, het meest veelzijdige stukje vlees… KIP! ?? Het is ook gewoon zo waar. Koken, bakken, grillen, roken, BBQ, frituren; het is allemaal even lekker. Vind ik dan. Deze kruidige kipcurry is ook zo’n blijvertje. Lekker met rijst. Of een salade. Maar op een broodje is ook heel erg lekker!

Reactie op kruidige kipcurry aan tafel

Manlievv reageerde ongeveer als volgt. “Jeetje wat veel!” en schoof het bord een beetje van zich af. Vervolgens nam hij een hap, trok het bord terug en zei “Mmmmmmmm!” Daarna kwam er een analyse van het gerecht dat op zijn bord lag.

  • het smaakt een beetje naar gado gado
  • lekker die pindasmaak
  • hé iets van tomaat
  • beetje pittig, niet té
  • grote stukken kip zeg (ja duh, het was 1 hele filet, ik had niets uit elkaar getrokken 😉 )
  • lekker gekruid

Uiteindelijk hadden we allebei een beetje over, dat ging dus mooi in een lunchbakje voor manlievv voor morgen.

 

 

kruidige kipcurry

Kruidige kipcurry uit de sloowcooker

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 16 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 875kcal

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 zoete aardappel (of 2 als het niet zo groot is)
  • 1 ui
  • 1 el bloem
  • 1 blik tomaten (stukjes)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl komijn
  • 2 tl chilivlokken
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 el sambal (of sriracha)
  • 1 tl kurkuma
  • 85 gram pindakaas
  • koriander (optioneel)
  • pinda's (optioneel)

Instructies

  • Schil de aardappel en snijd in stukken (niet te klein) en snipper de ui grof.
  • Leg de kip in de sc en verdeel de aardappel en ui er omheen. Strooi de bloem erover.
    gekruide kipcurry
  • Voeg nu de overige ingrediënten - behalve de koriander - toe. Leg de deksel op de sc en zet hem 6 uur op low.
    gekruide kipcurry
  • Roer alles goed door elkaar en serveer direct. Strooi de fijngehakte koriander en/of pinda's over het gerecht.
    gekruide kipcurry

Nutrition

Calories: 875kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 74g | Fat: 38g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 10g | Monounsaturated Fat: 16g | Cholesterol: 163mg | Sodium: 1551mg | Potassium: 1720mg | Fiber: 9g | Sugar: 30g

4 thoughts on “Kruidige kipcurry

    1. Hej Astrid! Nee hoor, er hoeft geen water bij. Er is al genoeg vocht door de tomaten en uien. Sowieso gebruik je in slowcooker recepten zo min mogelijk vocht, anders drijft je gerecht echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *