Griesmeelpuddinkjes met frambozenpuree (mealprep)

griesmeelpuddinkjes met frambozenpuree

Ooit had ik een collega die na het eten riep “een toet moet!”. Dus als wij een afdelingsuitje hadden zaten we allemaal aan een toetje. Maar thuis was ik nooit zo heel erg van de toetjes. Lustte het wel, maar miste het niet als het er niet was. Tegenwoordig geniet ik er extra van: deze griesmeelpuddinkjes met frambozenpuree zijn namelijk superlekker!

Ik vind het ook steeds fijner om te weten wat er in mijn eten zit. En in griesmeelpuddinkjes zitten nu eenmaal een hoop (onuitspreekbare) ingrediënten en flink wat suiker.

griesmeelpuddinkjes met frambozenpuree

Helemaal geen suiker?

In mijn versie ligt er een beetje suiker bovenop om velvorming tegen te gaan en dat is het. Maar, en nu komt het, het is natuurlijk ook wel afhankelijk van de melk die je gebruikt om de griesmeelpuddinkjes te maken. In dit geval gebruikte ik Oatly Vanille en daar zit dus wel suiker in.

Maar gelukkig kun je de melk gebruiken die jij lekker vindt: regulier, noten-, haver- of sojamelk en al dan niet gezoet. Het kan allemaal!

Recept griesmeelpuddinkjes met frambozenpuree

griesmeelpuddinkjes met frambozenpuree

Griesmeelpuddinkjes met frambozen

Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):6 puddinkjes

Ook nodig

Ingrediënten

  • 1 liter melk, naar keuze
  • 100 gram griesmeel
  • 3 tl kokosbloesemsuiker, of gewone suiker
  • 150 gram frambozen, diepvries

Instructies

  • Breng de melk aan de kook. Giet dan al roerend de griesmeel erbij.
  • Laat het – onder voortdurend roeren – koken totdat het een dikkige griesmeelpap is. Dit duurt ongeveer vijf minuten.
  • Verdeel de griesmeel over zes afsluitbare potjes en verdeel over ieder potje een halve theelepel suiker. De suiker gebruik ik enkel om ‘vel op de pudding’ tegen te gaan.
  • Sluit de potjes af en laat alles afkoelen.
  • Verwarm ondertussen de frambozen in een steelpan. Ik verwarm het meestal totdat de frambozen wat uitgeklaard vallen en je een dikke puree met stukjes hebt. Hevel de frambozenpuree over naar een glazen potje en laat het afkoelen.
  • Als alles is afgekoeld kun je het in de koelkast zetten. Zodra de griesmeelpuddinkjes stijf is kun je de frambozenpuree over de potjes verdelen.
  • De puddinkjes zijn ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling