Pikante hummus kocht ik altijd in de winkel terwijl ik andere soorten hummus wel zelf maakte. Gek toch eigenlijk? Zeker als je bedenkt dat er in de versie die ik altijd kocht meer dan 15 ingrediënten (!) zitten. Hoog tijd dus om zelf aan de slag te gaan, met maar zes ingrediënten!

Voedingswaarden

Sinds ik over ben gegaan naar een veganistische leefstijl lees ik de etiketten nog aandachtiger dan voorheen. Het is tenslotte wel van belang dat ik genoeg binnen krijg van alles. Zo zijn eiwitten natuurlijk erg belangrijk. Dat is dan ook meestal de eerste vraag die ik krijg “waar haal je je eiwitten dan vandaan?”. Nou, uit deze zelfgemaakte hummus bijvoorbeeld: 22 gram eiwit tegenover 7 gram in de supermarktversie. Ook qua vezels doet de zelfgemaakte het stukken beter.

Maar goed, kies je voor gemak en lekker dan is de pikante hummus van de AH zeker een goede optie. Alhoewel je binnen vijf minuten zelf hummus op tafel zet. Echt waar!

pikante hummus
Je zou het niet zeggen, maar de pikante hummus heeft toch echt een roze-rode kleur!

Bewaren

Gebruik oude glazen potten, bijvoorbeeld van pindakaas, jam of augurken. Heb je die niet dan kun je altijd nog overgaan tot aanschaffen. Zelf ik heb ik weckpotten die je afsluit met ring en klemmen.

Bewaar de hummus in de koelkast. In tegenstelling tot de supermarktversie zijn er geen conserveermiddelen gebruikt, maar ik denk dat de hummus een week goed blijft in de koelkast. Helaas kan ik het niet met 100% zekerheid zeggen, omdat de hummus het bij mij nooit zo lang uithoudt!

pikante hummus

Serveertips

  • Besmeer een boterham met hummus in plaats van met boter of margarine. Beleg de boterham rijkelijk met kiemgroenten of tomaat of komkommer. Lekker pittig en toch fris met een bite!
  • Besmeer een volkoren tortilla met de pikante hummus, schep er een eetlepel groene linzen op en een handje rucola.
  • Hou je van poké bowls? Doe er dan eens een flinke schep hummus bij. Zelf eet ik graag warm, koud en lauw door elkaar in zo’n bowl. Genieten.
  • Wil je minder snoepen, meer groenten en heb je trek tijdens televisie kijken? Snijd wat komkommer, wortel, bleekselderij etc. in dunne repen. Lepel een flinke klodder hummus in een leuk glaasje en zet daar de repen rauwkost in. Staat leuk, is lekker en bovendien goed / beter voor de lijn.

Meer recepten met kikkererwten

Als je niet zo vaak hummus eet wil je het recept misschien wel proberen, maar de helft. Dat kan natuurlijk ook. Geef ik je gelijk wat ideeën om te doen met de andere helft van de kikkererwten:

pikante hummus

Pikante hummus

Kook: 5 minuten

Ingrediënten

  • 240 gram kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el vloeibare tahini
  • 1,5 geroosterde paprika (pot)
  • 2 tl sriracha
  • tl gemalen komijnzaad
  • 60 ml aquafaba
  • snuf zeezout

Instructies

  • Giet de kikkererwten af, maar vang het vocht (aquafaba) op.
  • Doe alle ingrediënten in een blender (of keukenmachine of staafmixer). Maal tot de hummus de gewenste textuur heeft.
  • Proef en voeg eventueel meer sriracha en peper of zout toe. Als je de hummus nog wat smeuïger wil hebben kun je nog wat aquafaba toevoegen.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

2 reacties

  1. Sas zegt:

    Zojuist gemaakt, smaakt super !! (wat een verschil met die je in de winkel koopt) Thanks voor het fijne recept

    1. Dankjewel voor het compliment Sas 🙂
      Het is inderdaad een behoorlijk verschil met wat je in de winkel koopt. Bovendien vind ik het heel fijn dat je het nu zo pittig kunt maken als je zelf wil. Enige nadeel is dat je die uit de winkel daarna nooit meer echt lekker zult vinden 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling