Snel klaar en weinig afwas. Dat vind ik toch wel een gouden combinatie! Deze pompoencurry met spinazie is zo’n recept. Binnen een half uur staat het op tafel en van het restje wat eventueel overblijft maak je in een handomdraai een heerlijke lunch.

Wat zit er in deze pompoencurry met spinazie

Spinazie natuurljk. Vers is lekkerder, maar je kunt eventueel ook diepvries spinazie gebruiken. Het gerecht zal er alleen wel wat natter van worden. Ik gebruikte ongeveer 200 gram, maar voel je vrij om er meer in te stoppen. Veel groente kan nooit kwaad tenslotte.

Flespompoen heb ik vaak in huis. Lekker om soep van te koken, puree te maken om te dippen of te verwerken in een curry. Ik snijd de pompoen altijd in de lengte doormidden, leg ze op de snijhelften en ga dan pas schillen met een superscherpe dunschiller. Dan pas verwijder ik de pitten en snijd ik de pompoen in blokjes. Die pitten wil ik toch eens gaan bewaren om daar wat mee te doen. Zo zonde dat dat altijd wordt weggegooid.

Rode currypasta is een heerlijk kruidige pasta die ik niet alleen in een curry gebruik, maar ook wel om vlees te marineren. Je kunt een potje uit de supermarkt gebruiken of het zelf maken. Maak je het zelf dan duurt het iets langer dan een half uur om dit gerecht op tafel te zetten.

Tomaat is niet noodzakelijk hoor, ik zou er niet voor naar de supermarkt gaan! Ik had er nog eentje liggen en die moest op. Weggooien vind ik not done dus vond ik dit een mooie creatieve oplossing.

Kokosmelk gebruik ik ook heel veel. Deze keer had mijn man de boodschappen gedaan en vertelde dat het schap bijna leeg was. Er waren alleen nog van die kleine pakjes kokosmelk. Daar gebruikte ik er dus 2 van. Maar heb jij nou een blik of een groot pak, hou het dan bij 1 pak/blik.

Gehaktballetjes had ik nog in de vriezer liggen. Ikea heeft twee soorten plantaardige balletjes, in dit gerecht gebruikte ik de niet-groentenballetjes.

Restje over?

Invriezen is in dit geval geen succes. Bewaren in de koelkast kan, maar door de spinazie in deze curry wordt het er niet lekkerder op. Maak er soep van! Verwijder de eventueel overgebleven gehaktballetjes en schep het restant in de blender of gebruik een staafmixer. Giet er zoveel water of bouillon bij dat het de gewenste dikte heeft.

Ik maak van restjes avondeten wel vaker lunch, en heb er zelfs een keer spread voor op de boterham van gemaakt!

curry met pompoen en spinazie

Pompoencurry met spinazie

Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

  • 2 à 3 el olie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flespompoen
  • 1 tomaat
  • 2 pakjes kokosmelk
  • 4 el currypasta, rood
  • 200 gram spinazie
  • 10 gehaktballetjes, optioneel

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd zeer fijn. Snijd de pompoen in blokjes. Halveer de gehaktballetjes. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook.
  • Voeg de rode currypasta toe zodra de ui en knoflook zacht zijn geworden. Roer dit even goed door elkaar en bak het even mee tot de geuren goed vrij komen.
  • Schep vervolgens de pompoenblokjes en gehalveerde gehaktballetjes door het uimengsel. Roer goed door, schep de tomatenblokjes erdoor en giet de kokosmelk erover. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  • Na tien minuten doe je de spinazie erbij en laat je het – al roerend – slinken.
  • Serveer met rijst.

Notities

Heb je nog wat pompoencurry over? Verwijder de eventueel overgebleven gehaktballetjes en giet de rest in de blender of gebruik een staafmixer om het te pureren. Voeg er net zoveel water of bouillon bij tot het de gewenste dikte heeft. Schenk het een pan en voeg de gehaktballetjes weer toe. Zet het in de koelkast. De volgende dag heb je een snelle, lekkere en gezonde lunch.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling