Dit is de lekkerste vegan cake!

Dat zegt mijn collega tenminste, want van haar kreeg ik dit recept, en zij verzekerde mij dat deze cake vreselijk lekker is. Zelf heb ik hem eerlijk gezegd nog niet geprobeerd. Daar moest ik maar eens gauw verandering in aanbrengen, want hij lijkt mij ook heerlijk.

Je kunt natuurlijk vanille extract kopen, maar misschien heb je het al eens zelf gemaakt? Dan is het recept voor deze cake je kans om het te gebruiken!

Wat is maanzaad

Maanzaad is de informele naam voor het zaad van de slaapbol (Papaver somniferum). De slaapbol is een doosvrucht. De bol vormt zich na de bloei uit het vruchtbeginsel van de bloem en krijgt als het zaad rijp is openingen (poriën) onder een soort hoedje. Het hoedje is een overblijfsel van de stempelschijf. Als de steel bijvoorbeeld door de wind flink bewogen wordt, wordt het inmiddels droge zaad uit de bol geslingerd.

Maanzaad wordt in Nederland en België vooral gebruikt op brood en broodjes. Voor het bakken wordt het deeg in een bak met zaad geduwd of er wordt zaad eroverheen gestrooid. In Midden Europa wordt maanzaad in grotere hoeveelheden ook gebruikt als vulling in brood en gebak of bij deegspijs. Daartoe worden de zaden eerst gekneusd. (bron: wikipedia)

Veganisme

Een vegetariër eet geen vlees, vis, gevogelte, maar eet nog wel producten afkomstig van dieren. Maar een veganist eet geen dierlijke producten, geen producten van dieren afkomstig, maar zal ook het gebruik ervan mijden. Denk hierbij aan wol, bont en leer etc.

Vegan cake

Vegan cake

Prep: 10 min
Kook: 45 min
Totaal: 55 min
Porties: 1 cake
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

Voor de cake

  • 1 citroen
  • 250 gram bloem
  • 20 gram maizena
  • 16 gram bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • ½ tl zout
  • 1 el maanzaad
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 200 ml sojamelk
  • 1 tl vanille extract

Voor het glazuur

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en vet een kleine cakevorm in.
  • Rasp en pers de citroen. Je hebt ongeveer 50 ml nodig voor de cake. Voeg er dan de olie, sojamelk en het vanille extract aan toe.
  • Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  • Mix nu de natte en droge ingrediënten goed door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 35-45 minuten gaar. Prik er een sateprikker in om te zien of de cake gaar is: komt hij er droog uit dan is de cake perfect.
  • Meng de ingrediënten voor het glazuur door elkaar en giet het over de cake wanneer deze is afgekoeld.

Sylvia's tips

 

Variatietip

Deze cake is ook lekker met sinaasappel in plaats van citroen.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review