Vandaag is het Wereld Pasta Dag. Sinds 25 oktober 1995 wordt deze dag internationaal gevierd. Het gaat tijdens deze dag om alles wat met pasta te maken heeft. Niet alleen het heerlijke product, maar ook de momenten die rondom pasta gecreëerd worden. Die goede gesprekken aan tafel, samen met de kids pasta maken of simpelweg de beleving van pasta eten. Simpel gezegd, pasta verdient zonder twijfel een internationale feestdag!
Hieronder geef ik je graag 5 recepten om Wereld Pasta Dag te vieren. De gerechten zijn zeker niet authentiek, maar minstens zo lekker! Laat je weten welk recept jouw favoriet is?
1. Ragú alla Bolognese
Met dit vegan gerecht kun je er van verzekerd zijn dat ook de vleeseters zullen smullen. De groene linzen geven dit gerecht niet alleen smaak maar ook een bite. Dit is echt mijn absolute favoriet.
2. Cannelloni gevuld met kastanjechampignons
Op de een of andere manier maak ik altijd een rommeltje van cannelloni, maar de smaak mocht er zeker wezen. Heerlijk met flink wat salade, pitten, citroen- of limoensap en een goede olie.
3. Fusilli met gehaktballetjes in een krachtige tomatensaus
Het wordt hoog tijd dat ik van dit fusilli gerecht een veganistische versie ga maken!
4. Gnocchi di patate
Alhoewel gnocchi natuurlijk niet écht tot de pasta’s behoort, omdat het van aardappel is gemaakt, vind ik wel dat het een plekje in deze top vijf verdient.
5. Pasta Carbonara
Een échte klassieker is deze pasta carbonara. Menig liefhebber van pasta zal dit regelmatig op tafel zetten.
Tiramisu
Nee, tiramisu is inderdaad geen pasta. Maar het leek me wel leuk om een bonusrecept mee te geven, zodat deze Wereld Pasta Dag lekker feestelijk kan worden afgesloten.
Zelf heb ik nog nooit tiramisu gemaakt, dus zowel het recept als de foto komen van DolceVia.
Bovenste afbeelding Gentina Bintang Danurendra