Wereld Pasta Dag – 5 recepten

Vandaag is het Wereld Pasta Dag. Sinds 25 oktober 1995 wordt deze dag internationaal gevierd. Het gaat tijdens deze dag om alles wat met pasta te maken heeft. Niet alleen het heerlijke product, maar ook de momenten die rondom pasta gecreëerd worden. Die goede gesprekken aan tafel, samen met de kids pasta maken of simpelweg de beleving van pasta eten. Simpel gezegd, pasta verdient zonder twijfel een internationale feestdag!

Hieronder geef ik je graag 5 recepten om Wereld Pasta Dag te vieren. De gerechten zijn zeker niet authentiek, maar minstens zo lekker! Laat je weten welk recept jouw favoriet is?

1. Ragú alla Bolognese

Met dit vegan gerecht kun je er van verzekerd zijn dat ook de vleeseters zullen smullen. De groene linzen geven dit gerecht niet alleen smaak maar ook een bite. Dit is echt mijn absolute favoriet.

ragù alla bolognese

2. Cannelloni gevuld met kastanjechampignons

Op de een of andere manier maak ik altijd een rommeltje van cannelloni, maar de smaak mocht er zeker wezen. Heerlijk met flink wat salade, pitten, citroen- of limoensap en een goede olie.

cannelloni

3. Fusilli met gehaktballetjes in een krachtige tomatensaus

Het wordt hoog tijd dat ik van dit fusilli gerecht een veganistische versie ga maken!

gehaktballetjes en fusilli

4. Gnocchi di patate

Alhoewel gnocchi natuurlijk niet écht tot de pasta’s behoort, omdat het van aardappel is gemaakt, vind ik wel dat het een plekje in deze top vijf verdient.

gnocchi
Afbeelding van congerdesign / Pixabay

5. Pasta Carbonara

Een échte klassieker is deze pasta carbonara. Menig liefhebber van pasta zal dit regelmatig op tafel zetten.

linquine carbonara

Tiramisu

Nee, tiramisu is inderdaad geen pasta. Maar het leek me wel leuk om een bonusrecept mee te geven, zodat deze Wereld Pasta Dag lekker feestelijk kan worden afgesloten.

Zelf heb ik nog nooit tiramisu gemaakt, dus zowel het recept als de foto komen van DolceVia.

Bovenste afbeelding Gentina Bintang Danurendra

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie