Aardappelpuree met bieslook en knoflook besloot ik te gaan maken toen ik een zak spruiten en een overdaad aan aardappelen en bieslook in mijn TooGoodToGo pakket van de Lidl aantrof.
Ovengebakken aardappeltjes zijn echt heerlijk, maar soms wil je toch weleens iets anders. En aangezien ik aardappelen tegenwoordig erg lekker vind, besloot ik er eens iets anders mee te doen.

Recept aardappelpuree met bieslook en knoflook
Materiaal
Ingrediënten
- 8 aardappelen, niet al te groot
- ½ bakje bieslook
- 3 tenen knoflook
- melk
- peper en zout
Zo maak je het
- Schil de aardappelen en spoel ze af.
- Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze een beetje uitwasemen.
- Snijd of knip ondertussen de bieslook in kleine stukjes en hak of pers de knoflook fijn.
- Stamp de aardappelen of gebruik een pureeknijper. Voeg een kleine beetje melk toe totdat de puree smeuïg genoeg is. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep er nu de bieslook en knoflook door.
- Serveer direct.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Meer aardappelrecepten
- Gebakken aardappelpartjes Griekse stijl
- Roseval aardappeltjes uit de oven
- Preischotel met zoete aardappel
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!