Aardappelpuree met bieslook en knoflook besloot ik te gaan maken toen ik een zak spruiten en een overdaad aan aardappelen en bieslook in mijn TooGoodToGo pakket van de Lidl aantrof.
Ovengebakken aardappeltjes zijn echt heerlijk, maar soms wil je toch weleens iets anders. En aangezien ik aardappelen tegenwoordig erg lekker vind, besloot ik er eens iets anders mee te doen.
Om een lekkere smeuïge aardappelpuree te maken wordt meestal volle melk en roomboter gebruikt.

Maar niet in mijn plantaardige versie.
Aangezien roomboter niet te vergelijken is met margarine, leek plantaardige margarine me geen optie. Geen roomboter en geen plantaardige margarine dus. In plaats daarvan besloot ik wat extra plantaardige melk te gebruiken, beetje bij beetje.
Toen de plantaardige melk op bleek te zijn en ik niet zo’n zin had om nog even snel havermelk te gaan maken, besloot ik om de Alpro soja barista te gebruiken. Wonderlijk genoeg werkte dat prima!
Ingrediënten voor aardappelpuree met bieslook en knoflook
Als ik de melk, peper en zout niet meereken – want wie heeft het niet in huis – heb je maar drie ingrediënten nodig voor dit recept!
- aardappelen – in de TGTG box lagen kruimige aardappelen en Opperdoezer aardappelen. Met beide aardappelen heb ik de puree gemaakt, beide keren met evenveel succes.
- bieslook – gebruik liefst verse bieslook, dat is in dit gerecht lekkerder dan gedroogde of diepvries.
- knoflook – verse knoflook vind ik ontzettend lekker, maar soms is het ook wel eens handig om al geperste knoflook te hebben. Dus als je daar een potje van hebt, kun je dat ook prima gebruiken.
Zo creëer je een geweldige smaak in een handomdraai
- Schil de aardappelen en spoel ze af.
- Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
- Stamp de aardappelen fijn of gebruik een pureeknijper.
- Voeg voor smeuïgheid wat melk toe, tot het de juiste textuur heeft voor jou.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en hak of pers de knoflook fijn.
- Roer de bieslook en knoflook door de puree en serveer direct.
Aardappelrecepten
- Gebakken aardappelpartjes Griekse stijl
- Roseval aardappeltjes uit de oven
- Preischotel met zoete aardappel
- Nog meer recepten met (zoete) aardappel

Aardappelpuree met bieslook en knoflook
Ingrediënten
- 8 aardappelen niet al te groot
- ½ bakje bieslook
- 3 tenen knoflook
- melk naar keuze
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Schil de aardappelen en spoel ze af.
- Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze een beetje uitwasemen.
- Snijd of knip ondertussen de bieslook in kleine stukjes en hak of pers de knoflook fijn.
- Stamp de aardappelen of gebruik een pureeknijper. Voeg een kleine beetje melk toe totdat de puree smeuïg genoeg is. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep er nu de bieslook en knoflook door.
- Serveer direct.