Duivelse kipreepjes uit de slowcooker

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb gemaakt uit de slowcooker. En toen zat ik te denken aan familie in het algemeen, en aan één nicht in het bijzonder. Zij is dol op de slowcooker, net als ik. Dus ik heb een tijd geleden al flink wat recepten van haar gekregen. Maar het kwam er maar steeds niet van om die te gaan maken. Mailtjes erbij gepakt en een recept gezocht. De keuze viel al snel op deze duivelse kipreepjes.

Extra toevoegingen

Het originele recept bevat geen knoflook en geen limoensap. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik met deze lijst van ingrediënten geen knoflook toevoeg. En die limoen? Sja, die lag zielig op het aanrecht en moest hoognodig gebruikt worden, vandaar. In het recept stond ook vermeld dat je champignons in plakjes of stukjes toe moet voegen. Dat heb ik gedaan, 400 gram, omdat het gewicht niet werd vermeld. De combinatie van champignons en deze marinade en saus vond ik niet helemaal geweldig. In onderstaand recept vermeld ik de champignons dan ook als optioneel.

Een volgende keer laat ik de champignons achterwege en geef ik er bijvoorbeeld oerapan bij.

Het recept gaat uit van zes uur op low, maar ik denk eerlijk gezegd dat het na vier uur ook al goed was geweest.

Broodje duivelse kip

Ik had veel over omdat we met zijn tweetjes zijn. In plaats van het in te vriezen besloot ik de kip met vorken uit elkaar te trekken en het op te warmen op het fornuis. Ik had een vers stokbrood gehaald (zelf bakken op de camping wordt wat lastig) en belegde dat ruim met de duivelse kip. Man wat was dat lekker zeg!!! Ik vond het op deze manier zeker voor herhaling vatbaar, maar dan toch zonder die champignons.

duivelse kipreepjes

Duivelse kipreepjes uit de slowcooker

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 12 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
Calorieën: 498 kcal

Keukenspullen

Ingrediënten
 

  • 1 kilo kipfilet (in reepjes)
  • 7 el ketchup
  • 7 el ketjap manis
  • 6 el azijn
  • 1 zakje nasikruiden (geweld)
  • 1 ui (in halve dunne ringen)
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr champignons (optioneel, zie "opmerking" hieronder)
  • 2 el sambal (meer of minder naar smaak )
  • 1 limoen (het sap)
  • 3 el pindakaas
  • 1 pakje slagroom

Aan de slag
 

  • Maak een marinade van de ketchup, ketjap, azijn en sambal. Roer goed door elkaar.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en roer ze goed door de marinade. Laat de kip zo lang mogelijk in de marinade rusten. Het heeft bij mij zes uur de tijd gehad om in te trekken.
  • Doe de nasikruiden in een kommetje en giet er een beetje kokend water op. Roer dit goed door elkaar en laat even staan.
    duivelse kip
  • Als je hele champignons gebruikt is dit het moment om de champignons in plakjes of stukjes te snijden (zie "opmerking" hieronder).
  • Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Fruit de ui met de uitgeperste of klein gesneden knoflook in een koekenpan.
    duivelse kip
  • Doe de gewelde nasikruiden, ui, champignons (*) en kip met marinade in de slowcooker, roer even door elkaar en pers de limoen erboven. Zet de timer op zes uur en de stand op low.
    duivelse kip
  • Na zes uur zet je de slowcooker uit en voeg je drie lepels pindakaas toe. Roer dit goed door de duivelse kipreepjes. Roer de slagroom er door.
  • Serveer met (zilvervlies)rijst en komkommer.

Opmerking

De champignons laat ik een volgende keer achterwege omdat ik de combinatie met de marinade en saus vreemd vond. Geef er in dat geval een lekkere groentegerecht bij zoals bijvoorbeeld oerapan.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
duivelse kipreepjes

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

4 thoughts on “Duivelse kipreepjes uit de slowcooker

    1. Hej Tea, het is jouw eigen recept 😂 van lang geleden. Ja, en probeer het ook eens op een stokbroodje, dat was echt heul lekker! Gewoon de kip uit elkaar trekken met twee vorken en genieten.

      1. Hoihoi, dacht ik al, haha.
        Stokbroodje erbij is ook jammie.
        Morgen gaan we jouw recept met prei en ananas proberen; niet op de skottelbraai, maar gewoon in de pan.
        Lieve groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *