Duivelse kipreepjes uit de slowcooker

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb gemaakt uit de slowcooker. En toen zat ik te denken aan familie in het algemeen, en aan één nicht in het bijzonder. Zij is dol op de slowcooker, net als ik. Dus ik heb een tijd geleden al flink wat recepten van haar gekregen. Maar het kwam er maar steeds niet van om die te gaan maken. Mailtjes erbij gepakt en een recept gezocht. De keuze viel al snel op deze duivelse kipreepjes.

Extra toevoegingen

Het originele recept bevat geen knoflook en geen limoensap. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik met deze lijst van ingrediënten geen knoflook toevoeg. En die limoen? Sja, die lag zielig op het aanrecht en moest hoognodig gebruikt worden, vandaar. In het recept stond ook vermeld dat je champignons in plakjes of stukjes toe moet voegen. Dat heb ik gedaan, 400 gram, omdat het gewicht niet werd vermeld. De combinatie van champignons en deze marinade en saus vond ik niet helemaal geweldig. In onderstaand recept vermeld ik de champignons dan ook als optioneel.

Een volgende keer laat ik de champignons achterwege en geef ik er bijvoorbeeld oerapan bij.

Het recept gaat uit van zes uur op low, maar ik denk eerlijk gezegd dat het na vier uur ook al goed was geweest.

Broodje duivelse kip

Ik had veel over omdat we met zijn tweetjes zijn. In plaats van het in te vriezen besloot ik de kip met vorken uit elkaar te trekken en het op te warmen op het fornuis. Ik had een vers stokbrood gehaald (zelf bakken op de camping wordt wat lastig) en belegde dat ruim met de duivelse kip. Man wat was dat lekker zeg!!! Ik vond het op deze manier zeker voor herhaling vatbaar, maar dan toch zonder die champignons.

Recept duivelse kipreepjes

duivelse kipreepjes

Duivelse kipreepjes uit de slowcooker

Kook: 7 uur
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet, in reepjes
  • 7 el ketchup
  • 7 el ketjap manis
  • 6 el azijn
  • 1 zakje nasikruiden, geweld
  • 1 ui, halve ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram champignons, optioneel
  • 2 el sambal
  • 1 limoen, sap
  • 3 el pindakaas
  • 1 pakje slagroom

Instructies

  • Maak een marinade van de ketchup, ketjap, azijn en sambal. Roer goed door elkaar.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en roer ze goed door de marinade. Laat de kip zo lang mogelijk in de marinade rusten. Het heeft bij mij zes uur de tijd gehad om in te trekken.
  • Doe de nasikruiden in een kommetje en giet er een beetje kokend water op. Roer dit goed door elkaar en laat even staan.
  • Als je hele champignons gebruikt is dit het moment om de champignons in plakjes of stukjes te snijden (zie "opmerking" hieronder).
  • Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Fruit de ui met de uitgeperste of klein gesneden knoflook in een koekenpan.
  • Doe de gewelde nasikruiden, ui, champignons (*) en kip met marinade in de slowcooker, roer even door elkaar en pers de limoen erboven. Zet de timer op zes uur en de stand op low.
  • Na zes uur zet je de slowcooker uit en voeg je drie lepels pindakaas toe. Roer dit goed door de duivelse kipreepjes. Roer de slagroom er door.
  • Serveer met (zilvervlies)rijst en komkommer.

Notities

De champignons laat ik een volgende keer achterwege omdat ik de combinatie met de marinade en saus vreemd vond. Geef er in dat geval een lekkere groentegerecht bij zoals bijvoorbeeld oerapan.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

4 gedachten over “Duivelse kipreepjes uit de slowcooker”

    • Hej Tea, het is jouw eigen recept ? van lang geleden. Ja, en probeer het ook eens op een stokbroodje, dat was echt heul lekker! Gewoon de kip uit elkaar trekken met twee vorken en genieten.

      Beantwoorden

Plaats een reactie