Inspiratie: dagmenu #4

Niets zo fijn als op een vrije dag genieten van een overheerlijk ontbijt, waarbij je lekker met je gezin – of met zijn tweetjes – aan tafel gaat zitten genieten van pannenkoeken en fruit! Dan lekker luieren op de bank met een krantje of juist een frisse neus halen en een fikse wandeling maken. Bij ons is dat meestal allebei, eerst het een en dan het ander. Voor de lunch had ik nog wel wat in de vriezer liggen: een heerlijke wortelsoep met gember. ‘s Avonds had ik niet zo heel erg trek, dus een bord spaghetti was voldoende. Lekker met balletjes, pompoenpuree en pesto. Toe nam ik een schaaltje zelfgemaakte appelmoes. Puur natuur! Ben benieuwd wat jij gaat maken.

Ontbijt: Haver pannenkoekjes met blauwe bessen en frambozen

Ingrediënten: havervlokken, banaan, sojamelk, zout, bakpoeder, frambozen, blauwe bessen (optioneel agavesiroop).

Totale bereidingstijd: 15 minuten

Oh wat is dit toch een feestelijk ontbijt! Echt een ontbijt voor de zondagochtend, zo’n dag waarop je eigenlijk extra kunt genieten van alles en niets. Deze warme pancakes zijn supermakkelijk te maken en ze smaken verrukkelijk. Dit is nou wat ik noem snoepGOED 👍

Lunch: Wortelsoep met gember

Ingrediënten: flespompoen, gember, wortelen, uien, knoflook, laurier, bouillon

Totale bereidingstijd: slowcooker min. 6 uur, gasfornuis max. 30 minuten

In de vriezer vond ik een bak met soep, dat leek me een prima gerecht voor de lunch! De soep uit de vriezer week wat af van het recept; ik had er venkelzaad en Oosterse kruiden aan toegevoegd. Dom dat ik dat niet beter heb genoteerd!

Diner: Spaghetti met pompoenpuree en pesto

Ingrediënten: volkoren spaghetti, 400 gram pompoen (ik gebruikte diepvriesblokjes), 3 flinke theelepels vegan pesto

Totale bereidingstijd: 15 minuten

Kook de volkoren spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de pompoen gaar en stamp het fijn, roer de pesto er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Ik at er plantaardige balletjes bij, in vieren gesneden en gebakken in een beetje avocado olie.

En daarom moet je niet ‘s avonds fotograferen bij kunstlicht…

Toetje: Appelmoes

Ingrediënten: veel simpeler dan dit wordt het niet: appels!

Totale bereidingstijd: 15-20 minuten

Tegenwoordig maak ik zo een keer per twee weken een flinke lading appelmoes. Ik schil drie kilo appels en snijd het in kleine stukjes. Een gigantische soeppan komt er op het vuur en daar gaan de appeltjes in. In het begin op hoog vuur en later op laag vuur, net zo lang laten pruttelen tot je de appeltjes met de achterkant van een houten lepel tot moes kunt drukken.

Meestal duurt dit zo’n 15 tot 20 minuten. Ik heb er dan een flinke weckpot vol van.

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie