Een pittige Indiase curry zou ik gaan maken. Alle ingrediënten had ik in huis en vol goede zin begon ik aan dit recept. De smaak zou pittig zijn met een vleugje zoet van de kokos. De gehele curry zou een beetje dikkig aanvoelen op de tong. Maar ik eindigde met een pittig stoofpotje.
Want soms loopt het anders
Het stoofpotje was pittig. De smaak was lekker. Maar van een zoete kokossmaak was niets te bekennen. En met de beste wil van de wereld kon ik hier het stempel “Indiase keuken” niet op drukken!
En toch gaat dit gerecht vaker op tafel komen. Het is een heerlijk pittige stoofpot geworden.
Te veel gemaakt
Slowcooker gerechten zijn vaak te veel. Zeker nu we nog maar met zijn tweetjes over zijn in huis. Ik had dus genoeg om nog twee porties in te vriezen. Dit is maanden houdbaar. Schrijf er alleen wel duidelijk op wat het is en wat je er eventueel nog bij wil eten. Anders herken je het namelijk niet meer.
Wat serveer je bij dit pittige stoofpotje
Met dit vleesgerecht kun je werkelijk alle kanten uit. Toch geef ik je graag wat suggesties om erbij te serveren.
- jasmijn- of zilvervliesrijst en een salade van zoetzure komkommer
- bloemkoolrijst en een gebakken eitje
- zoete aardappelstamp met rucola
- gegrilde groenten
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!