Pittig stoofpotje van rundvlees

Een pittige Indiase curry zou ik gaan maken. Alle ingrediënten had ik in huis en vol goede zin begon ik aan dit recept. De smaak zou pittig zijn met een vleugje zoet van de kokos. De gehele curry zou een beetje dikkig aanvoelen op de tong. Maar ik eindigde met een pittig stoofpotje.

Want soms loopt het anders

Het stoofpotje was pittig. De smaak was lekker. Maar van een zoete kokossmaak was niets te bekennen. En met de beste wil van de wereld kon ik hier het stempel “Indiase keuken” niet op drukken!

En toch gaat dit gerecht vaker op tafel komen. Het is een heerlijk pittige stoofpot geworden.

Te veel gemaakt

Slowcooker gerechten zijn vaak te veel. Zeker nu we nog maar met zijn tweetjes over zijn in huis. Ik had dus genoeg om nog twee porties in te vriezen. Dit is maanden houdbaar. Schrijf er alleen wel duidelijk op wat het is en wat je er eventueel nog bij wil eten. Anders herken je het namelijk niet meer.

Wat serveer je bij dit pittige stoofpotje

Met dit vleesgerecht kun je werkelijk alle kanten uit. Toch geef ik je graag wat suggesties om erbij te serveren.

Pittig stoofpotje

Pittig stoofpotje van rundvlees

Kook: 8 uur 15 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 1 kilo runderlappen
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 duim gemberwortel
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl kurkuma
  • tl kaneel
  • 2 tl hot curry
  • 1 tl kardemom
  • 1 limoen, sap
  • 200 ml kokosmelk
  • zout
  • 15 gram koriander

Instructies

  • Pel de ui en snijd in grove stukken.
  • Verwijder het velletje van de knoflook en het steeltje van de pepers. Wil je het minder pittig hebben verwijder dan ook de zaadjes. Snijd knoflook en peper in stukken.
  • Haal het velletje van de gember af. Dit doe je heel makkelijk met een theelepeltje. Je schraapt het er met gemak van af. Snijd daarna in stukken.
  • Pers de limoen.
  • Doe al deze ingrediënten in een blender of keukenmachine. Mix het tot een saus en giet dan in de slowcooker.
  • Snijd de runderlappen in stukken en voeg toe aan de slowcooker. Roer vlees en saus door elkaar.
  • Zet de slowcooker op low, ca. 8 uur.
  • Garneer met de koriander.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 561kcal | Koolhydraten: 8gr | Eiwit: 45gr | Vet: 38gr | Waarvan verzadigd: 16gr | Waarvan onverzadigd: 2gr | Cholesterol: 145mg | Zout: 681gr | Vezels: 2gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie