Pittig stoofpotje van rundvlees

Een pittige Indiase curry zou ik gaan maken. Alle ingrediënten had ik in huis en vol goede zin begon ik aan dit recept. De smaak zou pittig zijn met een vleugje zoet van de kokos. De gehele curry zou een beetje dikkig aanvoelen op de tong. Maar ik eindigde met een pittig stoofpotje.

Want soms loopt het anders

Het stoofpotje was pittig. De smaak was lekker. Maar van een zoete kokossmaak was niets te bekennen. En met de beste wil van de wereld kon ik hier het stempel “Indiase keuken” niet op drukken!

En toch gaat dit gerecht vaker op tafel komen. Het is een heerlijk pittige stoofpot geworden.

Te veel gemaakt

Slowcooker gerechten zijn vaak te veel. Zeker nu we nog maar met zijn tweetjes over zijn in huis. Ik had dus genoeg om nog twee porties in te vriezen. Dit is maanden houdbaar. Schrijf er alleen wel duidelijk op wat het is en wat je er eventueel nog bij wil eten. Anders herken je het namelijk niet meer.

Wat serveer je bij dit pittige stoofpotje

Met dit vleesgerecht kun je werkelijk alle kanten uit. Toch geef ik je graag wat suggesties om erbij te serveren.

Pittig stoofpotje

Pittig stoofpotje van rundvlees

Prep: 10 min
Kook: 8 uur
Totaal: 8 uur 10 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 kilo runderlappen
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 duim gemberwortel
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl kurkuma
  • tl kaneel
  • 2 tl hot curry
  • 1 tl kardemom
  • 1 limoen sap
  • 200 ml kokosmelk
  • zout naar smaak
  • 15 gram koriander

Instructies

  • Pel de ui en snijd in grove stukken.
  • Verwijder het velletje van de knoflook en het steeltje van de pepers. Wil je het minder pittig hebben verwijder dan ook de zaadjes. Snijd knoflook en peper in stukken.
  • Haal het velletje van de gember af. Dit doe je heel makkelijk met een theelepeltje. Je schraapt het er met gemak van af. Snijd daarna in stukken.
  • Pers de limoen.
  • Doe al deze ingrediënten in een blender of keukenmachine. Mix het tot een saus en giet dan in de slowcooker.
  • Snijd de runderlappen in stukken en voeg toe aan de slowcooker. Roer vlees en saus door elkaar.
    rundvlees curry
  • Zet de slowcooker op low, ca. 8 uur.
  • Garneer met de koriander.
Soepen en Stoofpotten
Nederlands
Runderstoof, Stoofpot recept, Stoofpotje
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review