Urap Urap

urap urap

Urap urap is een groentegerecht in geroosterde kruidige kokos. Je kunt het maken van verschillende soorten groenten, waaronder sperziebonen, spitskool, taugé, kousenband, witte kool etc. Aangezien ik nog broccoli in de vriezer had, gebruikte ik dat voor mijn urap urap, zonder andere groenten. Dit recept is gewoon een kwestie van doen en je niet al te druk maken om de hoeveelheid. Zoals je op de foto ziet heb ik in verhouding te veel kokos gebruikt. Maar hé, ik vind dat lekker dus waarom niet? Jij liever pedis? Doe er dan meer pepers in.

eBook

Wil je meer Indonesische gerechten gaan maken? Maar weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen? Schrijf je in als abonnee en je krijgt mijn eBook “Culinaire rondreis door Indonesië” gratis toegestuurd! Bovendien krijg maximaal 1 keer per week (op vrijdag) mijn nieuwsbrief boordevol tips, informatie en lekkere gezonde recepten.

urap urap

Urap urap

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • broccoli
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stukje trassi
  • ½ rode peper (maak het zo pedis als je wilt)
  • 1 el olie
  • suiker
  • 2 daun djeroek peroet
  • geraspte kokos

Instructies
 

  • Kook de broccoli beetgaar, giet af en spoel met ijskoud water, zodat het niet verder gaart.
  • Doe de uien, knoflook, trassi en rode peper in de keukenmachine of mengkom voor blender.
  • Verhit de olie en fruit hierin het mengsel. Voeg de dejoeroek peroet toe.
  • Schep hier kokos doorheen en roer het flink door.
  • Meng groenten en het kokosmengsel. Je kunt dit gewoon lauw of koud eten.
Bijgerecht, Dienr
Indonesisch
Groentenschotel, Indonesisch recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info