Urap Urap

Urap urap is een groentegerecht in geroosterde kruidige kokos. Je kunt het maken van verschillende soorten groenten, waaronder sperziebonen, spitskool, taugé, kousenband, witte kool etc. Aangezien ik nog broccoli in de vriezer had, gebruikte ik dat voor mijn urap urap, zonder andere groenten. Dit recept is gewoon een kwestie van doen en je niet al te druk maken om de hoeveelheid. Zoals je op de foto ziet heb ik in verhouding te veel kokos gebruikt. Maar hé, ik vind dat lekker dus waarom niet? Jij liever pedis? Doe er dan meer pepers in.

eBook

Wil je meer Indonesische gerechten gaan maken? Maar weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen? Schrijf je in als abonnee en je krijgt mijn eBook “Culinaire rondreis door Indonesië” gratis toegestuurd! Bovendien krijg maximaal 1 keer per week (op vrijdag) mijn nieuwsbrief boordevol tips, informatie en lekkere gezonde recepten.

urap urap

Urap urap

Prep: 5 min
Kook: 10 min
Totaal: 15 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • broccoli
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stukje trassi
  • ½ rode peper maak het zo pedis als je wilt
  • 1 el olie
  • suiker
  • 2 daun djeroek peroet
  • geraspte kokos

Instructies

  • Kook de broccoli beetgaar, giet af en spoel met ijskoud water, zodat het niet verder gaart.
  • Doe de uien, knoflook, trassi en rode peper in de keukenmachine of mengkom voor blender.
  • Verhit de olie en fruit hierin het mengsel. Voeg de dejoeroek peroet toe.
  • Schep hier kokos doorheen en roer het flink door.
  • Meng groenten en het kokosmengsel. Je kunt dit gewoon lauw of koud eten.
Bijgerecht, Dienr
Indonesisch
Groentenschotel, Indonesisch recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review