Urap urap is een groentegerecht in geroosterde kruidige kokos. Je kunt het maken van verschillende soorten groenten, waaronder sperziebonen, spitskool, taugé, kousenband, witte kool etc. Aangezien ik nog broccoli in de vriezer had, gebruikte ik dat voor mijn urap urap, zonder andere groenten. Dit recept is gewoon een kwestie van doen en je niet al te druk maken om de hoeveelheid. Zoals je op de foto ziet heb ik in verhouding te veel kokos gebruikt. Maar hé, ik vind dat lekker dus waarom niet? Jij liever pedis? Doe er dan meer pepers in.
Trassi is een zeer sterkriekende garnalenpasta en een onmisbaar ingrediënt in de Indonesische keuken. En helaas niet plantaardig. Je kunt er voor kiezen om het geheel achterwege te laten, maar je zou ook kunnen kiezen voor taotjo. Dat is een gefermenteerde bonenpasta. Het is niet hetzelfde natuurlijk, maar geeft wel een ‘typische’ smaak aan het gerecht. Taotjo is te vinden bij de meeste Oriëntaalse supermarkten.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!