Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

Urap urap is een groentegerecht in geroosterde kruidige kokos. Je kunt het maken van verschillende soorten groenten, waaronder sperziebonen, spitskool, taugé, kousenband, witte kool etc. Aangezien ik nog broccoli in de vriezer had, gebruikte ik dat voor mijn urap urap, zonder andere groenten. Dit recept is gewoon een kwestie van doen en je niet al te druk maken om de hoeveelheid. Zoals je op de foto ziet heb ik in verhouding te veel kokos gebruikt. Maar hé, ik vind dat lekker dus waarom niet? Jij liever pedis? Doe er dan meer pepers in.

eBook

Wil je meer Indonesische gerechten gaan maken? Maar weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen? Binnenkort komt mijn eBook uit! Bestaande abonnee’s krijgen hem automatisch toegestuurd in een nieuwsbrief. Nog geen abonnee? Schrijf je nu alvast in en ontvang mijn eBook met airfryer tips en recepten.

urap urap

Urap urap

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 236 kcal

Ingrediënten
 

  • broccoli
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stukje trassi
  • ½ rode peper ((maak het zo pedis als je wilt))
  • 1 el olie
  • suiker
  • 2 daun djeroek peroet
  • geraspte kokos

Aan de slag
 

  • Kook de broccoli beetgaar, giet af en spoel met ijskoud water, zodat het niet verder gaart.
  • Doe de uien, knoflook, trassi en rode peper in de keukenmachine of mengkom voor blender.
  • Verhit de olie en fruit hierin het mengsel. Voeg de dejoeroek peroet toe.
  • Schep hier kokos doorheen en roer het flink door.
  • Meng groenten en het kokosmengsel. Je kunt dit gewoon lauw of koud eten.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Trassi en djeroek peroet zijn niet meegenomen in de voedingswaardetabel.

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *