Chocolade aardbeien: speciaal voor jouw Valentijn!

Deze chocolade aardbeien zijn natuurlijk ook tijdens een feestje geweldig, maar met Valentijnsdag is het wel een heel bijzonder dessert. Simpel, maar toch bijzonder. En natuurlijk geven ze je een zomers gevoel, die felrode druppelvormige lekkernijtje met hun leuke spikkeltjes.

chocolade aardbeien

Chocolade aardbeien

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • aardbeien
  • pure chocolade
  • witte chocolade
  • klontje roomboter

Aan de slag
 

  • Was de aardbeien, maar laat de kroontjes er aan zitten. Steek een sateprikker in het kroontje.
  • Smelt de boter samen met de beide soorten chocolade au bain marie. Doop de aardbeien een voor een tot ongeveer halverwege in de pure chocolade en steek de prikker in bijvoorbeeld een stuk oase. Op die manier kan de chocolade goed uitharden. Maar natuurlijk kun je ze ook op een schaal leggen, dan heb je alleen een plat stukje.
  • Doe de witte chocolade in een spuitzakje en spuit dunne streepjes over de bruine chocolade.

Zo'n spuitzakje maak je makkelijk zelf natuurlijk. Doe de witte chocolade in een ziplock zakje en werk het allemaal naar 1 punt. Knip dan een klein puntje er van af en klaar ben je.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *