Deze chocolade aardbeien zijn natuurlijk ook tijdens een feestje geweldig, maar met Valentijnsdag is het wel een heel bijzonder dessert. Simpel, maar toch bijzonder. En natuurlijk geven ze je een zomers gevoel, die felrode druppelvormige lekkernijtje met hun leuke spikkeltjes.
Ingrediënten
- 12 aardbeien
- chocolade, puur
- chocolade, wit
- klontje boter (Vioblock)
Zo maak je het
- Was de aardbeien, maar laat de kroontjes er aan zitten. Steek een sateprikker in het kroontje.
- Smelt de boter samen met de beide soorten chocolade (los van elkaar) au bain marie. Doop de aardbeien een voor een tot ongeveer halverwege in de pure chocolade en steek de prikker in bijvoorbeeld een stuk oase. Op die manier kan de chocolade goed uitharden. Maar natuurlijk kun je ze ook op een schaal leggen, dan heb je alleen een plat stukje.
- Doe de witte chocolade in een spuitzakje en spuit dunne streepjes over de bruine chocolade.
Extra info
Zo’n spuitzakje maak je makkelijk zelf natuurlijk. Doe de witte chocolade in een ziplock zakje en werk het allemaal naar 1 punt. Knip dan een klein puntje er van af en klaar ben je.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Afbeelding van RitaE
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!