Chocolade aardbeien

Deze chocolade aardbeien zijn natuurlijk ook tijdens een feestje geweldig, maar met Valentijnsdag is het wel een heel bijzonder dessert. Simpel, maar toch bijzonder. En natuurlijk geven ze je een zomers gevoel, die felrode druppelvormige lekkernijtje met hun leuke spikkeltjes.

chocolade aardbeien

Chocolade aardbeien

Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • aardbeien
  • pure chocolade
  • witte chocolade
  • klontje roomboter

Instructies

  • Was de aardbeien, maar laat de kroontjes er aan zitten. Steek een sateprikker in het kroontje.
  • Smelt de boter samen met de beide soorten chocolade au bain marie. Doop de aardbeien een voor een tot ongeveer halverwege in de pure chocolade en steek de prikker in bijvoorbeeld een stuk oase. Op die manier kan de chocolade goed uitharden. Maar natuurlijk kun je ze ook op een schaal leggen, dan heb je alleen een plat stukje.
  • Doe de witte chocolade in een spuitzakje en spuit dunne streepjes over de bruine chocolade.

Sylvia's tips

Zo'n spuitzakje maak je makkelijk zelf natuurlijk. Doe de witte chocolade in een ziplock zakje en werk het allemaal naar 1 punt. Knip dan een klein puntje er van af en klaar ben je.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!

Afbeelding van RitaE

close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review