Inspiratie: dagmenu #1

Reality tv (gluren bij de buren) is niet echt aan mij besteed, maar ik kijk graag naar YouTube filmpjes of bij collega foodbloggers wat zij zoal eten op een dag. Soms kom je daarmee op geheel nieuwe ideeën of zie je heel vreemde combinaties die juist ontzettend lekker blijken te zijn.

Zo in het nieuwe jaar hebben mensen vaak het voornemen om gezonder te gaan eten. Bij een gezond voedingspatroon horen natuurlijk lekker veel groenten en fruit. Met onderstaand menu krijg je in ieder geval genoeg groenten binnen!

Ik vind het wel een leuk idee om dagmenu’s te plaatsen, alhoewel ik niet dagelijks mijn dagmenu doorgeef. Er zijn perioden dat het dan wel een erg saaie boel gaat worden. Soms eet ik namelijk gewoon een week lang havermout, telkens net iets anders.

Ontbijt: Banana overnight oats

Het fijne aan havermout is dat je er alle kanten mee uit kunt. Overnight oats zijn echt geweldig lekker en snel klaar. Ik maak ze meestal direct na het avondeten zodat ik de volgende ochtend alleen maar koffie hoef te zetten.

Benodigde ingrediënten: havervlokken, (plantaardige) melk, pecannoten, bananen, zeezout, vanille extract en lijnzaad (optioneel).

Totale bereidingstijd: 5 minuten.

Banana overnight oats

Lunch: Boterham met groentenspread

Ik merk dat ik weinig lunchideeën op de website heb staan. Dat komt eigenlijk omdat ik vaak hetzelfde eet tussen de middag: boterham met groentenspread of hummus. Sla of rucola erop en klaar ben ik. Maar een soepje of wrap met groenten vind ik ook heerlijk. Ideeën genoeg eigenlijk, nu nog op de website plaatsen!

Benodigde ingrediënten: ui, courgette, paprika, wortel, knoflook, kikkererwten, tomatenblokjes, olie, ras el hanout.

Totale bereidingstijd: 20 minuten.

groentenspread

Diner: Kikkererwten linzen curry

Ik ben dol op kikkererwten want ook hiermee kun je alle kanten uit. Deze curry is heerlijk verwarmend, goed dus tijdens de koude wintermaanden.

Benodigde ingrediënten: kikkererwten, rode linzen, ui, knoflook, tomatenblokjes, santen, peterselie, koriander, gember, garam massala, water, groentenbouillon, mosterdzaad, kurkuma, olie.

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

kikkererwten linzen curry

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie