Zo maak je kurkuma pasta

kurkuma pasta

Kurkuma pasta is redelijk snel gemaakt en is ongeveer vier weken houdbaar in de koelkast. Maak je dus veel curries of ben je van plan om vaker Golden Milk te drinken, maak dan een potje kurkuma pasta. Grijp je nooit mis!

Golden Milk
Een heerlijke warme kruidige melk die zijn naam dankt aan de prachtig geel-gouden kleur. Het is niet alleen lekker, maar ook nog ontstekingsremmend.
Naar recept
golden milk
kurkuma pasta

Kurkuma pasta

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Onmisbaar onderdeel van o.a. een lekkere geurige Indiase curry of een flinke beker golden milk
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 potje

Keukenspullen

Ingrediënten

  • ¼ cup kurkuma
  • ½ cup water

Instructies
 

  • Schenk het water in de steelpan en voeg de kurkuma toe. Draai het vuur laag/middelhoog.
  • Blijf voortdurend roeren en breng het aan de kook. Het moet een lobbige pasta worden.
  • Voeg eventueel nog een pietsie water toe als het te dik is.
  • Na ongeveer 7 minuten koken is het klaar.
  • Schenk het in een glazen potje en laat het afkoelen. Zodra het is afgekoeld kun je het bewaren in de koelkast. Het blijft ongeveer vier weken goed.
Kurkuma pasta, Kurkuma recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

4 reacties op “Zo maak je kurkuma pasta

    1. Hej Richel, de kurkuma pasta is de voorbereiding tot de drank. De link voor de drank (Golden Milk) staat in de tekst. Ik zal daar een duidelijker link naar plaatsen.

  1. Hallo Silphya,

    Ik gebruik het al langer samen met mijn partner. Hij had eerder vaak last van jicht. En na dagelijks gebruik van de golden milk (bijna) geen last meer heeft.
    Even een tip: voor een betere opname van curcuma is een snufje peper raadzaam. En om het langer houdbaar te maken is toevoeging van (Kokos)olie beter. Voor de smaak kan je ook beetje honing toevoegen.

    Met vriendelijke groet,
    Cindy

    1. Hej Cindy,
      Goed om te horen dat hij er zoveel baat bij heeft. Dat hoop ik over een tijdje ook te kunnen zeggen.
      Bij het golden milk recept heb ik inderdaad vermeld dat peper en olie de kurkuma beter op laat nemen. Goed dat dat onder dit recept nu ook vermeld staat 👍
      Hartelijke groet,
      Silphya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info