No bake brownie – Kenwood demo bij fa. Oostendorp te Tiel

Zondag 10 december 2017 was er een demo van Kenwood bij de fa. Oostendorp in Tiel om het 100-jarig bestaan van fa. Oostendorp te vieren. Je kon je inschrijven voor een masterclass bakken met London Loy. Dat deed ik natuurlijk meteen. Pas wanneer je een bevestiging per e-mail kreeg was het definitief. En die kreeg ik! Op vertoon van de bevestigingsmail zou je een goodie bag mee naar huis krijgen.

No bake brownie

Zoals de naam al doet vermoeden was er geen oven nodig om dit lekkers te maken. Geen geraffineerde suikers, geen geur-, kleur- en smaakstoffen werden gebruikt. Dus ook nog eens geschikt voor (bijna) iedereen. Je hebt maar tien minuutjes nodig voor deze goddelijke brownie. Helaas moet je toch nog wel geduld hebben, want het moet minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Maak dus maar een fikse wandeling, want het kost moeite om hier van af te blijven.

Wie is London Loy?

London Loy is een Surinaamse man uit Amsterdam die tegenwoordig in Rotterdam woont. Hij kookt al zo’n 23 jaar en doet dat met heel veel plezier. Op You Tube maakte hij als Suri Anders een aantal kookfilmpjes om Surinaamse gerechten te promoten. Tevens was hij te zien op 24Kitchen, waarin hij samen met Miljuschka Witzenhausen twee seizoenen lang was te zien in The Foodtruck Challenge. Hij naam het op tegen andere chefs op foodtruckfestivals door heel Nederland.

Je vindt hem ook terug op Instagram en – zoals gezegd – You Tube.

Kenwood

Kenwood is in 1947 opgericht door Ken Wood. De kookliefhebbers kennen het merk van keukenmachines etc., maar Kenwood maakt ook autoradio’s, koptelefoons en nog veel meer. Aan het begin van dit berichtje gaf ik al aan dat we een goodie bag mee zouden krijgen. Nou, die kregen we! Een prachtig schort, een ovenhandschoen en een geweldige keukenweegschaal. Die staat nu fijn op het aanrecht te pronken naast de Kenwood blender.

no bake brownie

No bake brownie

Prep: 15 min
Opstijven: 2 uur
Totaal: 2 uur 15 min
Porties: 1 brownie
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

Ingrediënten

"Bodem"

  • 90 gram amandelen
  • 90 gram walnoten plus beetje extra voor versiering
  • 280 gram medjool dadels zonder pit
  • 90 gram cacaopoeder
  • 2 el kokosolie

"Ganache"

  • 70 gram medjool dadels
  • 90 gram cacaopoeder
  • 70 ml kokosolie gesmolten
  • 180 ml amandelmelk

Instructies

  • Gebruik amandelen zonder velletje en laat ze even weken in water. Dan zijn ze wat zachter. Ontpit de dadels en haal eventueel het velletje eraf. Ook de dadels kun je even laten weken zodat ze wat zachter zijn.
  • Doe de amandelen en walnoten in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg dan de dadels, cacaopoeder en kokosolie toe. Maal tot het een redelijk glad deeg is.
  • Bekleed een brownievorm (of ovenschaal) met bakpapier en druk het dadel/notenmengsel in de vorm. Gebruik eventueel de bolle kant van een lepel die je nat hebt gemaakt.
  • Smelt de kokosolie en doe die tezamen met de dadels en cacaopoeder in de keukenmachine. Maal tot je een pasta hebt. Smeer deze over de brownie en strijk glad met een spatel. Of laat het een beetje robuust golven.
  • Zet het twee uur in de koelkast om op te stijven. Haal het een half uur voor serveren uit de koelkast.

Sylvia's tips

Om de ganache een zuurtje te geven kun je er wat geraspte sinaasappel- of citroenschil aan toevoegen.
Ben je fan van chocolade en zeezout? Voeg dan wat grof zeezout toe.
Om de brownie wat pittigs mee te geven kun je wat gemalen chili of chilivlokken toevoegen.
 
Tussendoortje
Nederlands
Brownie, No bake, No bake brownie
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review