Ingelegde radijsjes

Ingelegde radijsjes zijn heerlijk knapperig en geven je bord een ontzettend vrolijke uitstraling. Net als ingelegde rode uien zijn ingelegde radijsjes óveral lekker bij! Zoetzuur en knapperig, wie kan dat weerstaan?!

Ingrediënten voor ingelegde radijsjes

  • Radijs: gebruik verse radijsjes, die zijn stevig en heerlijk knapperig.
  • Water en azijn: alleen azijn vind ik veel te zuur worden, ik meng het dus graag met water. Vuistregel in dit geval: 1 deel water op 1 deel azijn.
  • Zout: ik gebruik een heel klein beetje keukenzout, gebruik gerust meer of minder als je dat lekkerder vindt.
  • Zoetstof: gebruik een zoetstof naar keuze. In mijn geval is dat maple syrup, maar je kunt ook gewoon suiker gebruiken.
ingelegde radijs

Hoe maak je ingelegde radijsjes

  1. Snijden: snijd de radijsjes in plakjes en doe ze in een weckpot.
  2. Koken: breng het water met de azijn, het zout en de zoetstof aan de kook.
  3. Overgieten: giet de vloeistof over de radijsjes en sluit de pot af.
  4. Afkoelen: laat het geheel afkoelen en plaats het dan in de koelkast.

Bewaren

Bewaar de radijsjes in de koelkast en gebruik telkens schoon bestek als je wat uit de pot haalt.

In de koelkast is het een paar weken houdbaar, na opening goed in de gaten blijven houden.

Wat kun je er mee

Eigenlijk zijn deze roze schijfjes al leuk genoeg om te serveren als vrolijke noot! Maar het is ook nog eens ontzettend lekker! Serveer het bijvoorbeeld samen met mijn pittige zoetzure komkommer bij een Oosterse maaltijd, besmeer een boterham met hummus of doperwten-muntpuree en leg er wat radijsjes bij. Of voeg op het laatst flink wat radijsjes aan je salade toe. Heerlijk. Wordt dit jouw nieuwe favoriete tafelzuur?

ingelegde radijs

Meer inspiratie

ingelegde radijs

Ingelegde radijsjes

Prep: 5 min
Kook: 5 min
Totaal: 10 min
Porties: 1 pot
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Ingelegde radijsjes zijn heerlijk in je salade of op een boterham. Maar stiekum vind ik ze ook gewoon zo uit het vuistje lekker!

Ingrediënten

  • 2 bossen radijs
  • 200 ml water
  • 200 ml azijn
  • ¼ tl zout
  • ½ tl maple syrup

Instructies

  • Was de radijsjes en verwijder de aanzet. Snijd de radijs in dunne plakjes. Doe de radijsjes in een schone weckpot van 500 ml. Dek het af en zet het opzij tot gebruik.
  • Breng het water met de azijn, zout en maple syrup in een pan aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit.
  • Schenk de hete vloeistof op de radijsjes en sluit de weckpot af. Laat het goed afkoelen en zet het dan in de koelkast.

Sylvia’s tips

De ingelegde radijsjes zijn zeker een paar weken houdbaar. Gebruik telkens schoon bestek als je wat uit de pot haalt.
Bijgerecht
Nederlands
Ingelegde radijs, Radijs recept, Tafelzuur
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info