Ingelegde radijsjes

Eet ingelegde radijsjes bij een Oosterse maaltijd, op een broodje of bij de salade. Wedden dat je dit tafelzuur niet kunt weerstaan?!

ingelegde radijs

Ingelegde radijsjes zijn heerlijk knapperig en geven je bord een ontzettend vrolijke uitstraling. Net als ingelegde rode uien zijn ingelegde radijsjes óveral lekker bij! Zoetzuur en knapperig, wie kan dat weerstaan?!

Ingrediënten voor ingelegde radijsjes

  • Radijs: gebruik verse radijsjes, die zijn stevig en heerlijk knapperig.
  • Water en azijn: alleen azijn vind ik veel te zuur worden, ik meng het dus graag met water. Vuistregel in dit geval: 1 deel water op 1 deel azijn.
  • Zout: ik gebruik een heel klein beetje keukenzout, gebruik gerust meer of minder als je dat lekkerder vindt.
  • Zoetstof: gebruik een zoetstof naar keuze. In mijn geval is dat maple syrup, maar je kunt ook gewoon suiker gebruiken.
ingelegde radijs

Hoe maak je ingelegde radijsjes

  1. Snijden: snijd de radijsjes in plakjes en doe ze in een weckpot.
  2. Koken: breng het water met de azijn, het zout en de zoetstof aan de kook.
  3. Overgieten: giet de vloeistof over de radijsjes en sluit de pot af.
  4. Afkoelen: laat het geheel afkoelen en plaats het dan in de koelkast.

Bewaren

Bewaar de radijsjes in de koelkast en gebruik telkens schoon bestek als je wat uit de pot haalt.

In de koelkast is het een paar weken houdbaar, na opening goed in de gaten blijven houden.

Wat kun je er mee

Eigenlijk zijn deze roze schijfjes al leuk genoeg om te serveren als vrolijke noot! Maar het is ook nog eens ontzettend lekker! Serveer het bijvoorbeeld samen met mijn pittige zoetzure komkommer bij een Oosterse maaltijd, besmeer een boterham met hummus of doperwten-muntpuree en leg er wat radijsjes bij. Of voeg op het laatst flink wat radijsjes aan je salade toe. Heerlijk. Wordt dit jouw nieuwe favoriete tafelzuur?

ingelegde radijs

Meer inspiratie

ingelegde radijs

Ingelegde radijsjes

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Ingelegde radijsjes zijn heerlijk in je salade of op een boterham. Maar stiekum vind ik ze ook gewoon zo uit het vuistje lekker!
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 2 bossen radijs
  • 200 ml water
  • 200 ml azijn
  • ¼ tl zout
  • ½ tl maple syrup

Instructies
 

  • Was de radijsjes en verwijder de aanzet. Snijd de radijs in dunne plakjes. Doe de radijsjes in een schone weckpot van 500 ml. Dek het af en zet het opzij tot gebruik.
  • Breng het water met de azijn, zout en maple syrup in een pan aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit.
  • Schenk de hete vloeistof op de radijsjes en sluit de weckpot af. Laat het goed afkoelen en zet het dan in de koelkast.

Sylvia’s tips

De ingelegde radijsjes zijn zeker een paar weken houdbaar. Gebruik telkens schoon bestek als je wat uit de pot haalt.
Bijgerecht
Nederlands
Ingelegde radijs, Radijs recept, Tafelzuur
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info