Zalmtaartje met avocado

Een zalmtaartje met avocado is het perfecte gerecht voor de lunch. De zalmtaartjes worden gemaakt zonder te bakken, koken of stomen. Het is ook nog eens supersnel klaar.

Zalmtaartje met avocado: de ingrediënten

  • heerlijk dun gesneden plakjes gerookte zalm kun je makkelijk verwerken
  • gebruik rijpe avocado’s, maar zeker niet té rijp
  • crème fraîche geeft de vulling zijn romigheid
  • overweeg om blije-kip eieren te gebruiken
  • voor een voedzame en gezonde maaltijd gebruik je volkoren brood, maar als jouw voorkeur uitgaat naar wit brood is dat helemaal prima. Of neem glutenvrij brood indien je gluten niet verdraagt of liever mijdt.
  • limoensap om de avocado’s te beschermen tegen verkleuring
  • peper en zout om het gerecht op smaak te brengen

De crème fraîche kun je eventueel vervangen door zure room of dikke yoghurt.

Is avocado nu wel of niet gezond

In tegenstelling tot andere groenten bevat avocado veel vet. Dit vet is voornamelijk oliezuur, wat een onverzadigd vet is. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Je krijgt dus de goede vetten binnen. Eén avocado levert ongeveer 360 kcal en bevat 35 gram vet. Avocado past dus prima in een gezond en gevarieerd dieet.

De smaak te pakken gekregen? Ga dan zelf avocado’s kweken!

Hoe maak je het zalmtaartje met avocado

  1. Kook de eieren, laat ze schrikken en pel ze.
  2. Rooster het brood en snijd het op maat van het schaaltje.
  3. Pureer de avocado met de crème fraîche en besprenkel het met limoensap.
  4. Op smaak brengen met peper en zout.
  5. Bedek de bodem van schaaltjes met huishoudfolie.
  6. Verdeel de helft van het avocadomengsel over de schaaltjes.
  7. Leg de eieren erop en verdeel de rest van het avocadomengsel over de schaaltjes.
  8. Sluit de schaaltjes af met het brood en druk het stevig aan.
  9. Eventueel zet je de schaaltjes een half uur in de koelkast om op te stijven.
  10. Keer de schaaltjes om op een bord en verwijder de schaaltjes.

Serveer met salade en een frisse limoendressing.

Recept zal taartje met avocado

zalmtaartjes

Zalmtaartje met avocado

Geniet in de tuin van dit zalmtaartje met avocado als lunch voor twee personen. Of serveer het als voorgerecht voor vier personen.
Kook: 10 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen (lunch) of 4 personen (voorgerecht)

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 plakjes (glutenvrij) brood
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 avocado’s
  • 1 bekertje crème fraiche
  • ½ limoen, sap
  • peper en zout

Optioneel

  • pijnboompitten
  • verkruimelde uitgebakken ontbijtspek

Instructies

  • Kook de eieren in 7 minuten gaar.
  • Rooster het brood en knip of snijd het op maat van de schaaltjes.
  • Neem twee schaaltjes en leg in ieder schaaltje een vel huishoudfolie. Drapper de zalm over de bodem van de schaaltjes.
  • Pureer de avocado met een vork en schep de crème fraiche erdoor. Besprenkel dit met het limoensap om verkleuring tegen te gaan. Breng op smaak met peper en zout en roer nog een keer door.
  • Verdeel de helft van het avocadomengsel over de schaaltjes en leg hierop een gepeld ei. Verdeel de rest van het avocadomengsel over de schaaltjes.
    zalmtaartjes
  • Sluit de schaaltjes af met het geroosterde brood. Druk stevig aan, dit vormt straks de bodem van het zalmtaartje.
  • Zet de zalmtaartjes een half uur in de koelkast om op te stijven.
  • Keer de schaaltjes om op twee borden en serveer.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 841kcal | Koolhydraten: 37gr | Eiwit: 34gr | Vet: 65gr | Waarvan verzadigd: 23gr | Waarvan onverzadigd: 7gr | Cholesterol: 264mg | Zout: 1097gr | Vezels: 14gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meer recepten met zalm of avocado

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie